Exerciţiul „Seism 2016”: 12 şcoli din Capitală puse la dispoziţia sinistraţilor

În cadrul exercițiului "Seism 2016", Direcția Generală Operațiuni din Primăria Municipiului București a dublat personalul dispeceratului central propriu și a pus la dispoziția sinistraților 12 școli în Capitală (câte două în fiecare sector), complet independente în ceea ce privește energia electrică și apă potabilă.

02 nov. 2016, 16:25
Exerciţiul „Seism 2016”: 12 şcoli din Capitală puse la dispoziţia sinistraţilor

Şcolile respective sunt utilate și dotate cu echipamente și materiale necesare situațiilor de urgență, potrivit unui comunicat PMB.

În fiecare școală sunt câte 260 paturi de campanie, pături, generatoare, lanterne, tărgi. Sălile de sport aferente celor 12 școli ce vor forma taberele de sinistrați asigură o capacitate de aproximativ 4.500 locuri. De asemenea, Arena Națională este utilată și dotată cu materiale și echipamente necesare supraviețuirii în situații de urgență (20.000 paturi de campanie, 20.000 de paturi de dormit, 3.000 marmite)„, precizează sursa citată.

Direcția Înzestrare Materială și Voluntariat din cadrul Direcției Generale Operațiuni a pus la dispoziție șase tunuri electrice de aer cald pentru încălzirea taberelor/ corturilor instalate la Romexpo intrarea C, una din locațiile unde se desfășoară simulările.

Citeşte şi Simularea de cutremur continuă. Se intervine pentru o nouă replică a cutremurului, de 5,2 pe scara Richter

Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București în colaborare cu Direcția Operațiuni au testat procedura de distribuție de hrană. Astfel, marți, la ora 16,37, au fost solicitate porții de hrană pentru Fabrica de Bere Rahova și Fabrica Policolor, locații de desfășurare a exercițiului. În cadrul simulării s-a executat procedura de reținere a personalului DGASMB în post și au fost pregătite și transportate 650 sandwich-uri, 300 cornuri, 650 sticle de apă plată și 650 porții de ceai cald. După finalizarea simulării, se va trece la revizuirea procedurilor în vederea reducerii timpilor de reacție și a îmbunătățirii comunicării, a menționat PMB.

De asemenea, DGASMB are pregătite stocurile de alimente, astfel încât poate asigura o masă caldă completă pentru 4.261 de persoane, timp de două zile.

„Seism 2016” este un exercițiu organizat de Ministerul Afacerilor Interne pentru verificarea capacității de reacție și de intervenție a structurilor pentru situații de urgență. Potrivit scenariului exercițiului ‘Seism 2016’, marți dimineață, în zona Vrancea, s-a produs un cutremur major, cu magnitudinea de peste 7 grade pe scara Richter, care a afectat orașele București și Iași.

Citeşte şi Manager SABIF: Activitatea la Serviciul de Ambulanţă s-a desfăşurat normal pe durata exerciţiului de alertare în caz de cutremur