Există un punct pe corpul tău care te poate ajuta să trăieşti mai mult

Reflexoterapia, masarea unor puncte specifice, este una dintre cele mai vechi metode orientale de tratament. Japonezii folosesc de mii de ani presopunctua pentru a trata și preveni bolile, dar și pentru a menține starea de bine.

21 mart. 2017, 10:47
Există un punct pe corpul tău care te poate ajuta să trăieşti mai mult

Exact sub rotula genunchiului există un punct al longevității și pentru a-l putea găsi în mod corect, trebuie să îți acoperi genunchiul drept cu mâna dreaptă. Între sfârșitul degetului mic și degetul inelar vei găsi sub forma unei adâncituri interosoase punctul magic Zu San Li.

Prin presiunea exercitată asupra acestui punct poți să controlezi activitatea organelor din partea inferioară a corpului, dar și activitatea măduvei spinării mai ales în zonele responsabile de funcționarea organelor genitale, a rinichilor și a glandelor suprarenale.

Glandele suprarenale au funcții importante în buna funcționare a oganismului tău astfel că:

– normalizează tensiunea arterială, glucoza, insulina și activitatea sistemului imunitar

– îmbunătățesc digestia și elimină procesele inflamatorii

– au efect curativ în cazul bolilor gastrointestinale

– ajută în recuperarea după un accident vascular cerebral

De ce „punctul longevității”

Denumire ce își originea în Japonia „Punctul longevității” sau „Zu San Li”, crește activitatea glandelor suprarenale când îl masezi, glande care au rolul de a proteja organismul. Aplicată zilnic această metodă, te ajută să îți reglezi tensiunea arterială, să menții nivelul de zahăr în limite normale și să îți reglezi sistemul imunitar.

Extrapont

În medicina japoneză se spune că masarea acestui punct tratează impotența, sughițul constipația, gastrita sau problemele urinare.

Cum trebuie acționat „punctul longevității”

Cea mai bună modalitate este să masezi acest punct cu câteva ore înainte de masa principală a zilei, de câte 9 ori, în sensul acelor de ceasornic maximum 10 minute. Așază-te într-o poziție relaxantă, confortabilă și bucură-te de efectele minunate ale stimulării lui.

Pont

Poți pierde jumătate de kilogram pe săptămână dacă masezi acest punct seară, însă nu trebuie să mergi apoi imediat la somn deoarece stimularea lui înainte de culcar poate să provoace insomnie.

Îți întărește sistemul imunitar

Dacă faci asta timp de 8 zile la rând, vei putea să te mândrești cu un sistem imunitar mai puternic. În plus, procesul de îmbătrânire va fi cu mult încetinit.

Îți îmbunătățește memoria, funcționarea sistemului cardiovascular și digestiv, dacă alegi ca momentul în care să îl stimulezi să fie perioada de la prânz.

Află și cum să-ți prelungești viața începând de la vârsta de 40 de ani AICI