EXIT POLL ALEGERI LOCALE 2016: REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 pe judeţe şi Bucureşti

EXIT POLL ALEGERI LOCALE 2016: REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 pe judeţe şi Bucureşti: Duminica, 5 iunie 2016, romanii cu drept de vot sunt chemati la urne pentru a-si alege primarii, consilierii locali si reprezentantii Consiliului Judetean. RomaniaTV.net vă va informa în timp real despre evoluţia votului.

05 iun. 2016, 14:07
EXIT POLL ALEGERI LOCALE 2016: REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 pe judeţe şi Bucureşti

EXIT POLL București:

RomaniaTV.net va prezenta în curând noi exit-poll-uri

La ora 18:30, cifrele exit-poll-urilor par să fi clarificat dilema Primarului general.

Astfel, chiar dacă scade faţă de cifrele de dimineaţă, candidatul PSD,Gabriela Firea, pare să se fi desprins în câştigător detaşat, cu 45% până acum.

Nicuşor Dan îşi consolidează locul doi, cu un procent de 26%, în timp ce candidatul PNL, Cătălin Predoiu, se apropie de un procent cu o cifră, are în acest moment doar 12%.

Candidatul PMP, Robert Turcescu, este cotat cu 5%.

cifrele ora 16.00:

PRIMĂRIA CAPITALEI 

Gabriela Firea (PSD) – 49%

Nicușor Dan (USB) – 20%

Cătălin Predoiu (PNL): – 15%

Robert Turcescu (PMP) – 7%

Daniel Barbu (ALDE) – 1%

Alții – 8%

____

SECTORUL 1

Dan Tudorache – 36%

Clotilde Armand – 17%

Alexandru Nazare – 12%

____

SECTORUL 2

Dumitru Pelican – 29%

Dan Cristian Popescu – 27%

Mugur Toader – 25%

____

SECTORUL 3

Robert Negoiță – 72%

Cristina Pocora – 10%

____

SECTORUL 4

Daniel Băluță – 37%

Răzvan Sava – 35%

____

SECTORUL 5

Marian Vanghelie – 36%

Daniel Florea – 33%

Ovidiu Raețchi – 30%

___

SECTORUL 6

Gabriel Mutu – 35%

Ștefan Florescu – 26%

Razvan Mironescu – 15%

___

Cifrele la nivel national:

PSD – 37%

PNL – 29%

ALDE – 5%

PMP – 5%

Date ora 14:00 Gabriela Firea – 50% Nicusor Dan – 25% Catalin Predoiu – 10% Robert Turcescu – 6% Partide PSD – 48% USB – 22% PNL – 14% ALDE – 6% PMP – 6%

Gabriela Firea (PSD) – 47%

Nicușor Dan – 21%

Cătălin Predoiu: – 15%

Robert Turcescu – 4%

Daniel Barbu – 2%

Alții – 11%

EXIT POLL ALEGERI LOCALE 2016: REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016. Pe parcursul intregii zile, Huff.ro va va tine permanent la curent cu informatii privind situatia la sectii de votare, prezenta la vot, sondaje premergatoare rezultatelor anuntate de BEC si BEJ, exit-poll-uri si eventualele incidente electorale.

Pentru alegerile locale din 5 iunie 2016, Ministerul de Interne va avea aproximativ 50.000 de angajati implicati in masurile de ordine publica. Coordonarea activitatilor MAI se va face, la nivel de judete, prin activarea comandamentelor operationale judetene, iar la nivel central prin Centrul National de Coordonare Integrata, care functioneaza in regim permanent.

Peste 30.000 de politisti, jandarmi, pompieri si politisti de frontiera vor asigura paza sediului Biroului Electoral Central, Biroului Electoral al Municipiului București, sediilor Birourilor Electorale Judetene si ale celor 16.616 sectii de votare.

Rezultate Alegeri locale 2016. Exit-poll 2016

Anul acesta, alegatorii vor primi 3 buletine de vot pentru a vota primarul, consiliul local si consiliul judetean fata de 4 buletine de vot, cum au primit la Alegerile Locale 2012, cand acestia au votat si presedintele  CJ. Acesta nu va mai fi ales prin vot direct, ci va fi desemnat din randul consilierilor judeteni.

Exceptie fac alegatorii din Bucuresti care vor vota consiliul local, consiliul general al municipiului Bucuresti, primarul de sector si primarul general.

Incepand cu acest an, Autoritatea Electorala Permanenta implementeaza Sistemul informatic de monitorizare a prezentei la vot si de prevenire a votului ilegal. Sistemul a fost dezvoltat de Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) si va asigura prelucrarea datelor de identificare ale votantilor si compararea acestora cu datele deja inregistrate.

EXIT POLL ALEGERI LOCALE 2016: REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 

Programul va facilita si eficientiza votul, va semnala daca un alegator a votat deja, va semnala daca un alegator nu are drept de vot si va agrega datele statistice privind prezenta la urne.

MAI avertizeaza ca urmatoarele fapte se considera infractiuni electorale.

Oferirea sau darea de bani, bunuri sau de alte foloase (exceptie fac bunurile cu valoare simbolica, inscriptionate cu insemnele unei formatiuni politice) in scopul determinarii alegatorului sa voteze sau sa nu voteze o anumita lista de candidati ori un anumit candidat – se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani si cu interzicerea exercitarii unor drepturi.

Impiedicarea, prin orice mijloace, a liberului exercitiu al dreptului de a alege sau de a fi ales – se pedepseste cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani

Utilizarea unei carti de alegator sau a unui act de identitate nul ori fals sau a unui buletin de vot fals – se pedepseste cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani.

Fapta persoanei care voteaza prin introducerea in urna a mai multor buletine de vot decat are dreptul un alegator – se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani.

EXIT POLL ALEGERI LOCALE 2016: REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 

Campania electorala a inceput in data de 6 mai 2016, cu 30 de zile inaintea alegerilor, urmand a se incheia pe 4 iunie, ora 7,00. In 5 iunie, votul va incepe la ora 7,00 si se va incheia la ora 21,00.

Guvernul Ciolos a adoptat un act normativ care prevede modelul si conditiile de tiparire ale buletinului de vot.”Pentru a facilita accesul alegatorilor la optiunea de vot, va fi inserata o legenda, in prima parte interioara a buletinului de vot, ce va contine denumirile tuturor competitorilor electorali, numerele de ordine pe buletinul de vot, rezultate din tragerea la sorti a ordinii pe buletinul de vot, precum si paginile din buletinul de vot in care acestia au fost inscrisi”, se arata intr-un comunicat al Executivului.

De asemenea, Cabinetul Ciolos a adoptat si o serie de masuri tehnice in vederea bunei organizari si desfasurari a alegerilor locale. Pentru coordonarea si urmarirea indeplinirii sarcinilor, se va constitui Comisia tehnica centrala condusa de ministrul Afacerilor Interne, din care vor face parte reprezentanti ai tuturor institutiilor publice cu atributii in organizarea alegerilor, precum si ai AGERPRES, Societatii Comerciale de Distributie si Furnizare a Energiei Electrice — Electrica, Societatii Romane de Televiziune, Societatii Romane de Radiodifuziune.

Ce trebuie sa faci la vot la Alegeri Locale 2016!

Inainte sa intri in cabina, trebuie sa pe asiguri ca pe spatele buletinului de vot este aplicata stampila de control a sectiei de votare. In caz contrar, votul tau va fi declarat nul. In cabina de vot trebuie sa intri singur! Stampila de vot trebuie aplicata in interiorul chenarului candidatului sau listei pe care o preferi, altfel votul este nul.

Buletinul de vot trebuie indoit cu pagina netiparita in afara, astfel incat numele candidatilor sa nu fie vizibile, dupa care el trebuie introdus in urnele special amenajate. Dupa ce restitui stampila, vei primi inapoi actul de identitate.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016, EXIT POLL ALEGERI LOCALE 2016. România TV este singura televiziune din Top cinci televiziuni ale României care va prezenta în seara alegerilor rezultatele unui exit poll realizat de institute renumite de sondare. Astfel, România TV va fi cea mai importată televiziune care va avea lista câştigătorilor din Capitală, dar şi din oraşele cheie ale ţării.

EXIT POLL ALEGERI LOCALE 2016România TV este singura televiune din Top 5 care va prezenta duminică, în ziua alegerilor, la ora 21.00 rezultatele exit-pollului realizat de institutele CURS şi Avangarde. Va fi un exit poll pe Bucureşti, telespectatorii România TV urmând să afle primii numele câştigătorului Primăriei Generale a Capitalei şi pe cei ai primăriilor de sector.

În plus, România TV va prezenta rezultatele votului din toate marile municipii din România – Braşov, Constanţa, Cluj, Iaşi, Craiova, Timişoara, Arad, Târgu Mureş, Ploieşti, Sibiu, Târgu Jiu, Suceava, Bacău, Galaţi sau Baia Mare.

România TV a fost în luna mai pe locul patru în topul televiunilor din România şi cea mai urmărită televiziune de ştiri a ţării, cu o medie la nivel naţional de 215.000 de telespectatori, peste Antena 3, pricipalul său competitor. De asemenea, în luna mai, România TV a înregistrat o cotă de piaţă la nivel naţional pe întreaga zi de 5,2%.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016, EXIT POLL ALEGERI LOCALE 2016: Favoriţii din 6 oraşe

Cu doua zile inainte de ALEGERILE LOCALE, cel mai recent sondaj realizat de IRES la comanda postului de televiziune Digi24 ne arata cum sta situatia in principalele sase orase din ROMANIA.

TIMISOARA: In orasul de pe Bega cele mai multe sanse le are actualul primar, Nicolae Robu (PNL), care ar fi votat de 38% dintre timisoreni. Acesta este urmat de Florica Birsaseteanu (PSD), cu doar 5% si independentul Adrian Romita, 3%.

CLUJ-NAPOCA: In urbea ardeleana tot primarul in functie are cele mai multe sanse. Emil Boc (PNL) are sprijinul a 42% dintre cetateni, iar pe locul doi si trei se afla independentul Octavian Buzoianu (17%) si, respectiv, Liviu Alexa (Miscarea Liberala).

IASI: In „capitala” Moldovei 31% dintre ieseni il prefera pe Mihai Chirica (PSD), iar 12% il vor pe Marius Bodea (PNL), in timp ce 5% au sustinut ca l-ar vota pe independentul Andrei Postolache.

BRASOV: Cel mai mare punctaj ar urma sa il obtina, potrivit sondajului IRES, actualul primar al orasului de sub Tampa, George Scripcaru, care ar fi votat de 74% dintre alegatorii orasului dIN Brasov. Social-democratul Razvan Popa ar urma sa obtina doar 7%, iar independentul Mihai Sturzu s-ar clasa pe locul trei cu 5%.

CRAIOVA: Lia Olguta Vasilescu (PSD) are cele mai mari sanse sa redevina primar al Baniei, 42% dintre cei care au raspuns la sondaj au declarat ca ar vota-o. Locul doi este ocupat de Pavel Badea (PNL), cu 8%, iar pe locul trei s-a clasat Florentin Gust (PSRO), 3%.

CONSTANTA: 20% dintre constanteni l-ar alege duminica pe Decebal Fagaras (PSD), 13% pe Vergil Chitac (PNL) si pe locul trei sunt la egalitate cu un procentaj de 4% Claudiu Palaz (PMP) si Christian Gigi Chiru (ALDE).

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016, EXIT POLL ALEGERI LOCALE 2016.Peste 18 milioane de români sunt aşteptaţi pe cinci iunie pentru a alege o nouă administraţie locală. Cea mai mediatizată luptă electorală se va desfăşura la Bucureşti, unde candidează pentru postul de primar general 12 candidaţi. De alftel, primarul general al Bucureştiului este al doilea cel mai votat om din stat, după preşedinte. Biroul Electoral Cental a acreditat pentru efectuarea de sondaje de opinie de la urne pentru Capitală şase instituţii.

Citeşte şi: EXIT POLL ALEGERI LOCALE 2016. România TV, singura televiziune de top care va prezenta exit poll

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016, EXIT POLL ALEGERI LOCALE 2016.Cine va „număra” voturile pentru Bucureşti

1.  Consorțiul format din CENTRUL DE SOCIOLOGIE URBANĂ ŞI REGIONALĂ – CURS şi GRUPUL DE STUDII SOCIO –COMPORTAMENTAL AVANGARDE S.R.L

2. Institutul Român pentru evaluare şi strategie – IRES SRL

3. Asociaţia Institutul pentru Guvernanţă Europeană (IGE)

4. ASOCIAŢIA PENTRU PROTECŢIA CONSUMATORULUI EUROPEAN

5. FUNDAŢIA „BIROUL DE CERCETĂRI SOCIALE”- BCS

6. ŞCOALA NAŢIONALĂ DE STUDII POLITICE ŞI ADMINISTRATIVE pentru Sectorul 4

Acreditările BEC la nivel naţional pentru exit-poll-uri

– Pentru oraşul Cluj Napoca a fost acreditată IRES,

– Pentru judeţul Hunedoara a fost acreditată Asociaţia Centrul de studii Sociale,

– Pentru Botoşani a fost acreditată compania Law Consulting M&A SRL,

– Pentru Mangalia au fost acreditate S.C. RESEARCH, POLITICAL, ECONOMIC AND SOCIAL CONSULTING CAMPAIGN CONCEPT CONSULTING S.R.L şi FUNDAŢIA „BIROUL DE CERCETĂRI SOCIALE”- BCS,

– Pentru Gorj a fost acreditat Institutul de Politici Publice, Administrație și Științele Educației din cadrul Universității „Constantin Brâncuși”,

– Pentru Maramureş a fost acreditat S.C. MEGATRONIC WORLD PRODUCTIONS S.R.L

– Pentru Drobeta Turnu-Severin au fost acreditate ROSOND INFORMA S.R.L.-D şi SC MEDIA CENTER ENTERTAINMENT SRL.

Potrivit BEC, operatorii de sondaj au acces în imobilul în care funcţionează secţia de votare şi în raza de 500 de metri din afara acestuia, fără a avea acces în interiorul localului de vot. 

Operatorii de sondaj au obligaţia de a nu tulbura liniştea şi ordinea publică şi de a nu interveni în niciun mod în organizarea şi desfăşurarea alegerilor.

La alegerile locale din 5 iunie, desfăşurate într-un singur tur de scrutin, cetăţenii români cu drept de vot vor primi 3 buletine de vot pentru primari, consilieri locali şi consilieri judeţeni.

Cetățenii români cu drept de vot pot vota la alegerile locale doar în localitatea în care au reședința sau domiciliul. De asemenea, cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate nu pot vota la alegerile locale.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016, EXIT POLL ALEGERI LOCALE 2016.Duminică, 5 iunie, sunt aşteptaţi la urne 18.264.835 de alegători. Au drept de vot toţi românii care au împlinit 18 ani (inclusiv în ziua votului), mai puţin cei cărora le-a fost interzis acest drept prin hotărâre judecătoreacă definitivă.

Alegerile locale 2016 se desfăşoară într-un singur tur, deci câştigător va fi candidatul care întruneşte cel mai mare număr de voturi din cele valabil exprimate. Decizia defintivă a fost luată pe 4 mai de Curtea Constituţională, care a respins contestaţia formulată de jurnalistul Liviu Avram, scrie Libertatea. Acesta a cerut CCR să analizeze articolul de lege prin care s-a stabilit că localele se desfăşoară într-un singur tur.

Secţiile de vot se deschid la ora 7 dimineaţa şi se închid la ora 21. Pentru prima oară, toate secţiile de vot vor fi informatizate, pentru a evita frauda electorală. Actul de identitate al alegătorului va fi scanat de un operator, iar sistemul informatic va afişa imediat dacă alegătorul a mai votat sau nu în altă parte.

Citeşte şi: EXIT POLL ALEGERI LOCALE 2016. România TV, singura televiziune de top care va prezenta exit poll

Alegeri locale 2016. Acte necesare pentru a vota

Pentru a putea vota, alegătorul are nevoie de cartea de identitatea sau de:

  • cartea electronică de identitate
  • cartea de indentitate provizorie
  • buletinul de identitate sau paşaportul diplomatic
  • paşaportul diplomatic electronic
  • paşaportul de serviciu
  • carnetul de serviciu militar

Persoanele ale căror act de identitate a expirat pot obţine unul nou şi în ziua alegerilor. Direcţia Generală de Evidenţă a Persoanelor a Municipiului Bucureşti va extinde programul de lucru cu publicul, în vederea eliberării actelor de identitate necesare participării la alegerile locale din data de 05 iunie Astfel, sâmbătă, 04 iunie, programul de lucru va fi între orele 08.00 – 16.00, în timp ce duminică, în ziua alegerilor, programul va fi între 07.00 – 12.00.

Persoanele care doresc eliberarea cărţilor de identitate trebuie să prezinte o cerere scrisă, însoţită de documentele care fac dovada numelui, a stării civile, cetăţeniei române şi a domiciliului. Costul eliberări cărţilor de identitate va fi de 7 lei şi se va achita la ghişeele de evidenţă a persoanelor din sectoarele 1, 3 şi 6, unităţile CEC Bank în sectorul 5, la oficiile poştale în sectoarele 2 şi 4 sau ghişeele direcţiilor de impozite şi taxe locale pentru sectorul 4.

Citeşte şi: Sondajul comandat de Nicuşor Dan arată cine va câştiga Capitala. Gabriela Firea are 18% procente avans faţă de locul doi

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016, EXIT POLL ALEGERI LOCALE 2016.Acte pentru rezidenţi

Inspectoratul General pentru Imigrări prelungeşte programul de lucru cu publicul, sâmbătă şi duminică, astfel încât cetăţenii Uniunii Europene care doresc eliberarea certificatelor de înregistrare a rezidenţei să poată vota la alegerile locale.

Activitatea de lucru cu publicul a Inspectoratului General pentru Imigrări va fi prelungită, sâmbătă şi duminică, pentru înregistrarea rezidenţei cetăţenilor Uniunii Europene, se arată într-un comunicat transmis, vineri, de Biroul pentru Imigrări Călăraşi.

Conform sursei citate, programul de lucru al structurilor pentru Imigrări din toată ţara a fost prelungit, astfel încât sâmbătă acestea vor lucra între orele 8.00 şi 16.00, iar duminică între orele 07.00 şi 21.00, pentru a răspunde cererilor de înregistrare a rezidenţei, eliberarea unor adeverinţe, precum şi pentru alte solicitări conexe procesului electoral.

Cetăţenii din statele Uniunii Europene care doresc eliberarea certificatelor de înregistrare a rezidenţei trebuie să prezinte o cerere scrisă, însoţită de documentele justificative în funcţie de scopul şederii pe teritoriul României, iar costul eliberării certificatului de înregistrare este de 2 lei. Banii pot fi achitaţi la unităţile CEC Bank în contul bugetului local numărul 21340202. Cei care nu ajung la o sucursală CEC Bank pot prezenta şi un timbru fiscal în valoare de doi lei.

Alegeri locale 2016. Ce nu ai voie să faci. Sancţiuni

  • Nu este permisă prezența altor persoane în cabina de vot, fotografierea sau filmarea prin orice mijloace a buletinului de vot de către alegători în timpul exercitării dreptului de vot. Aceste fapte se sancționează cu amendă de la 600 lei la 1.000 lei.
  • Este interzisă distrugerea, deteriorarea, murdărirea, acoperirea prin scriere sau în orice alt mod a listelor electorale, a platformelor program afișate sau a oricăror altor afișe ori anunțuri de propaganda electorală se sancționează cu amendă de la 600 lei la 1.000 lei.
  • Nu este permisă utilizarea unei cărți de alegător sau a unui act de identitate nul ori fals sau a unui buletin de vot fals se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.
  • Nu este permisă introducerea în urnă a mai multor buletine de vot decât are dreptul un alegător. Încălcarea acestui lucru se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
  • Este interzisă comercializarea sau consumul de băuturi alcoolice pe o distanță de 500 de metri în jurul localului secției de votare se sancționează cu amendă de la 2.200 lei la 3.000 lei.

Citeşte şi: ALEGERI LOCALE 2016. Cine sunt candidaţii la primăriile din Bucureşti şi din ţară. VEZI AICI LISTA COMPLETĂ

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016, EXIT POLL ALEGERI LOCALE 2016.Unde semnalăm încălcări ale legii. Telefoane utile

  • Alegătorii pot suna la Autoritatea Electorală Permanentă – (021)08.24 – pentru informaţii legate de legislaţia electorală
  • Pentru informații despre secțiile de votare, candidați și eventuale contestații alegătorii pot suna la Biroul Electoral Central (BEC) la numerele de telefon (021)313.67.66; (021)313.66.76; (021)313.74.79
  • Dacă sunteți martori sau victime ale unor acte de violență în timpul procesului electoral, sau aveți de raportat acte flagrante, sunați la numărul 112 sau le puteţi semnala şi poliţiei locale.

Pentru alegerile locale 2016, Ministerul de Interne a alocat un buget de aproximativ 350 milioane de lei. MAI asigură confecţionarea ştampilelor cu inscripţia VOTAT, timbre, autocolante. Vor fi peste 93.000 de ştampile cu inscripţia VOTAT. De asemeneaAutoritatea Electorală Permanentă a cheltuit 11.218.000 de lei.

La nivel național, vor exista aproximativ 19.000 de secții de vot care vor fi păzite de peste 50.000 de polițiști, jandarmi și pompieri.