EXPERIMENT INEDIT: Cum arată FAMILIA care nu a consumat DELOC zahăr timp de un an

O familie din Statele Unite a dat o lectie de motivare tuturor celor care au aflat povestea. Timp de un an cei patru membri ai familiei au renuntat sa mai consume produse care contin adaos de zahar.

11 apr. 2014, 14:10

Eve Schaub, care locuieste in Vermont, Statele Unite, a hotarat sa experimenteze un an fara zahar alaturi de sotul ei si cele doua fete. La inceputul “anului fara zahar”, in 2011, cele doua fetite aveau sase, respectiv 11 ani, scrie Aquila Style, citat de ProTV.

Cei patru au stabilit o regula, astfel incat, o data pe luna sau la aniversari, sa poata consuma un desert cu zahar. Spre surprinderea lor, dupa cateva luni de la inceperea experimentului acestia si-au dat seama ca nu mai simt nevoia de a consuma nimic dulce.

„Demult, eram sanatoasa; sau cel putin asa credeam. Desigur, imi lipsea energia pentru a trece cu bine de fiecare zi, iar cu toate reclamele la televizor despre bauturi energizante pentru masele de americani extrem de obositi, am crezut ca nu sunt singura care sufera”, povesteste Eve jurnalistilor.

Mai mult, Eve povesteste ca atunci cand a incercat sa guste din placinta cu banane pregatita pentru aniversarea sotului ei, si-a dat seama ca inima a inceput sa ii bata mult mai tare si nu a mai putut manca in continuare.

“Si desigur, toti cei din familia mea s-au temut ca vine sezonul rece si gripa, dar din nou, m-am gandit ca toata lumea dezvolta in ianuarie un anumit grad de germofobie. Cel putin, asta e ceea ce am crezut, pana ce am auzit niste informatii tulburatoare despre efectele zaharului asupra organismului. Potrivit mai multor experti, zaharul este vinovatul obezitatii a tot mai multor americani. Si m-am gandit ca are sens. Unul din sapte americani sufera de sindrom metabolic. Unul din trei americani este obez. Rata de diabet creste vertiginos, iar bolile cardiovasculare sunt principalele cauze ale mortii americanilor. Conform acestei teorii, toate maladiile pot fi observate prin prezenta unui produs in cantitati foarte mari in dieta noastra: zaharul”, a adaugat Eve. 

La sfarsitul anului in care nu au consumat produse cu adaos din zahar, familia a tras urmatoarele concluzii: una dintre fiicele sale a lipsit doar doua zile de la scoala, fata de anul precedent, cand lipsise 15, a disparut starea de oboseala permanenta, iar stilul lor de viata este foarte sanatos.

In prezent, chiar daca intervalul de timp stabilit initial s-a incheiat, cei patru nu mai consuma zahar decat ocazional. 
Determinati de povestea lui Eve, ziua de 9 aprilie a devenit “Ziua fara zahar” pentru mai multe familii din lume.

Anul acesta, Eve a publicat cartea „Anul fara zahar” unde povesteste experienta traita, motivele pentru care a decis sa adopte un astfel de stil de viata, dar si impresiile celor din jur la aflarea vestii.