Experimentul SOCIAL care a devenit viral. Cum se comportă BĂRBAŢII când văd o FEMEIE SEXY pe stradă VIDEO

Un videoclip care arată comentariile bărbaţilor la trecerea unei tinere pe stradă la New York a devenit viral pe Internet, relansând polemica privind hărţuirea femeilor şi a minorităţilor etnice.

30 oct. 2014, 12:35
Experimentul SOCIAL care a devenit viral. Cum se comportă BĂRBAŢII când văd o FEMEIE SEXY pe stradă VIDEO

Înregistrarea de două minute o prezintă pe actriţa Shoshana B. Roberts plimbându-se pe străzile din Manhattan, îmbrăcată într-o pereche de jeanşi şi un tricou negru mulat, în timp ce este abordată de bărbaţi, cu remarci precum „Hey, baby”, sau „Hey, beautiful”.

Cum nu răspunde, ea este taxată drept nepoliticoasă şi apostrofată cu remarci precum „Hai, zâmbeşte”, sau „Dacă cineva îţi spune că eşti drăguţă, ar trebui măcar să spui mersi”.

Intitulat „Zece ore de plimbare prin New York în pielea unei femei„, filmul arată la un moment dat un bărbat care se plimbă timp de cinci minute alături de tânăra femeie, fără să spună un cuvânt, provocându-i o stare de teamă evidentă.

Citeşte şi EXPERIMENT SOCIAL: Cum reacţionează FEMEILE când un bărbat cu BUGATTI le propune o partidă de SEX VIDEO

Videoclipul a avut peste 9 milioane de vizionări pe YouTube de la postarea sa, marţi 28 octombrie. El a fost produs de organizaţia caritabilă Hollaback!, care militează pentru a se pune capăt hărţuirii pe stradă.

Hollaback! a indicat faptul că femeile, minorităţile etnice, homosexualii şi transsexualii sunt categoriile susceptibile de a fi victime ale hărţuirii în stradă.

Potrivit organizatorilor, actriţa a suportat peste o sută de comentarii calificate drept hărţuire verbală în timpul acestei experienţe care a durat zece ore. Pe lângă fluierături şi semne făcute cu ochiul.

Actriţa a declarat că după difuzarea filmului a primit ameninţări pe e-mail, dar a recunoscut că majoritatea comentariilor la adresa sa au fost pozitive.

Citeşte şi EXPERIMENT SOCIAL inedit care îţi va da de gândit. Reacţia oamenilor când o femeie este bătută în faţa lor

Majoritatea reacţiilor primite pe e-mail au fost pozitive, dar din păcate câteva au fost negative, afirmând că vor să-mi facă rău sau să mă ucidă. Vreau să merg la poliţie pentru că nu mă simt în siguranţă„, a spus tânăra actriţă.

Rob Bliss, care a filmat-o de departe cu camera ascunsă, a mărturisit că pentru femei „este frustrant şi că se pot simţi transformate în obiecte”. Aceasta nu este prima iniţiativă de acest gen. În vara anului 2012, o studentă din Belgia, Sofie Peeters, a realizat un documentar filmat cu camera ascunsă în Bruxelles, scoţând în evidenţă fluierăturile, privirile insistente şi insultele primite zilnic de femei pe stradă.