Experţii de la Ministerul Mediului verifică autorizaţiile emise pentru exploatările silvice din Gorj

O echipă de experţi din cadrul Corpului de control de la Ministerul Mediului va merge săptămâna viitoare în judeţul Gorj, afectat grav de inundaţiile din ultimele zile, pentru a verifica modul în care au fost acordate autorizaţiile de mediu pentru exploatările silvice, a anunţat ministrul Mediului, Attila Korodi.

31 iul. 2014, 11:41
Experţii de la Ministerul Mediului verifică autorizaţiile emise pentru exploatările silvice din Gorj

Încă nu pot să vă spun exact gravitatea. Tot ce se întâmplă acum în judeţul Gorj este de interes public. Nu putem lăsa fără verificare anumite semnale, potrivit cărora sunt autorizaţii de mediu date pentru exploatări silvice care pot avea un impact asupra a ceea ce se întâmplă. Trebuie să vedem legalitatea, procedurile, amenajamentele silvice din zonă şi tocmai de aceea o să plece un corp de control de la Ministerul Mediului, împreună cu experţi de la instituţii din subordine„, a precizat ministrul de resort Attila Korodi, potrivit Agerpres.

Verificările pleacă din localitatea Novaci, însă pot fi extinse şi la alte zone.

Un număr de 185 de localităţi au fost afectate de inundaţii în ultimele patru zile, o persoană a murit şi alte patru sunt date dispărute, potrivit bilanţului anunţat miercuri de vicepremierului Gabriel Oprea, ministru al Afacerilor de Interne.

De asemenea, 1.184 de persoane au fost evacuate, 99 de locuinţe au fost distruse, 168 de locuinţe au fost avariate iar 2003 inundate.