Explozie devastatoare la Praga: O uzină chimică a sărit în aer. Sunt morţi şi răniţi UPDATE

O explozie devastatoare s-a produs, joi, la Praga, la o uzină chimică. Mai multe persoane au fost ucise şi altele, rănite, în explozia devastatoare. Potrivit celor mai noi informaţii, cifra morţilor este de 6 persoane, iar cea a răniţilor, tot şase, însă ar putea creşte.

22 mart. 2018, 10:38
Explozie devastatoare la Praga: O uzină chimică a sărit în aer. Sunt morţi şi răniţi UPDATE

UPDATE: Cele mai noi informaţii despre accident arată că, până în prezent, sunt şase răniţi şi şase morţi, dar ar putea să crească.

Potrivit primelor informaţii confirmate este vorba despre cel puţin 6 persoane ucise de explozia de joi dimineaţă, la uzina chimică Kralupy-nad-Vltavou, aflată la 30 de kilometri de Praga, au anunţat pompierii.

„”Am primit informaţii potrivit cărora 6 persoane au murit şi că un număr neprecizat de victime au fost rănite grav”, a precizat purtătorul de cuvânt al Pompierilor din regiunea Boemia Centrală, Vladimira Kerekova, citată de agenţia CTK.

Uzina Synthos unde a survenit explozia se află în oraşul Kralupy nad Vltavou, la nord de Praga. Primarul oraşului, Petr Holecek, a declarat la postul public de televiziune ceh că a explodat un rezervor în care se afla o substanţă chimică. Holocek a mai spus că explozia nu prezintă riscuri pentru locuitorii oraşului.

Doi dintre răniţi au ajuns la spital.

Spitalul din Praga-Vinohrady a declanşat planul de urgenţă şi a anunţat că se pregăteşte să primească un număr mare de victime.

Continuăm cu amănunte