Explozie în Irak. Cel puţin o persoană a murit şi şase sunt rănite

Cel puţin o persoană a murit şi şase au fost rănite în explozia unei maşini - posibil, o maşină-capcană - în districtul Sadr City, miercuri, au informat surse din poliţia irakiană.

06 iun. 2018, 20:20
Explozie în Irak. Cel puţin o persoană a murit şi şase sunt rănite

Autorităţile din Irak au denunţat „o agresiune îndreptată împotriva civililor” care s-a soldat cu „martiri şi răniţi”, potrivit declaraţiilor Ministerului de Interne irakian, se arată într-un comunicat oficial. Ministerul nu are, deocmdată, un bilanţ exact asupra victimelor şi a pagubelor materiale. 

Sadr City este o fortăreaţă a naţionaliştilor adepţi ai clericului Moqtada al-Sadr, al cărui bloc politic a câştigat în 12 Mai alegerile parlamentare, informează Reuters. Parlamentul irakian a ordonat renumărarea voturilor, miercuri.

După numai o oră de la acest atentat, media irakiană a informat că explozia nu a fost un act deliberat, ci un accident la un depozit de armament.

Totuşi, nu este clar cum s-a produs explozia şi dacă aceasta a fost sau nu un act deliberat. Imaginile de la locul exploziei par a fi totuşi cele ale unui atentat cu maşină-capcană.

Pe reţelele de socializare au apărut informaţii potrivit cărora cele două exploziile celor două maşini-capcană ar fi fost produse cu dispozitive explozive artizanale.

În Mai, două bombe artizanale au fost deonate în apropiere de sediul Partidului Comunist din Irak, care este parte a blocului lui Sadr.