Explozie în Tunis. Cel puţin 14 morţi şi numeroşi răniţi UPDATE. S-a decretat STARE de URGENŢĂ

Cel puțin 14 persoane au murit marți într-o explozie la bordul unui autobuz al serviciilor de securitate ale președintelui tunisian în centrul orașului Tunis, a indicat un purtător de cuvânt al administrației prezidențiale a Tunisiei, care a precizat că este vorba de un 'atentat', transmite AFP.

24 nov. 2015, 16:46
Explozie în Tunis. Cel puţin 14 morţi şi numeroşi răniţi UPDATE. S-a decretat STARE de URGENŢĂ

Surse din poliţia tunisiană şi de la Preşedinţie afirmă că, fără îndoială, este vorba despre un atentat kamikaze comis în interiorul vehiculului. 

‘Un număr de 14 persoane au murit și 11 au fost rănite’ în această explozie care s-a produs în apropierea bulevardului Mohamed V din Tunis, a afirmat Moez Sinaoui.

‘Confirm explozia de la bordul unui autobuz al pazei prezidențiale. Este un atentat‘, a declarat el.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne tunisian, Walid Louguini, evocase la postul public de televiziune un bilanț provizoriu de 11 morți și 14 răniți.

Numeroase ambulanțe, vehicule ale pompierilor și forțe de ordine tunisiene se află la locul incidentului.

‘Majoritatea agenților care erau în autobuz sunt morți’, a afirmat un reprezentant al serviciilor de securitate tunisiene. Deocamdată nu se cunoaște numărul persoanelor care se aflau în vehiculul vizat de explozie.

Stare de urgenţă în Tunisia

Preşedintele Béji Caïd Essebsi a decretat stare de urgenţă după atentatul care s-a soldat cu cel puţin 12 morţi – oameni din serviciul de securitate al preşedintelui. „După aceste evenimente dureroase, după această tragedie, proclam stare de urgenţă pe o perioadă de 30 de zile şi interdicţia de circulaţie în Grand Tunis începând de la ora 21:00 până miercuri, la ora 05:00”, a declarat şeful statului într-o alocuţiune televizată.

Tunisia a fost scena mai multor atacuri teroriste în acest an, printre care două atentate sângeroase comise la Muzeul Bardo din Tunis, în luna martie, și la un hotel din stațiunea turistică Sousse, la finalul lunii iunie, soldate cu 60 de morți.