Atac cu maşină-capcană în Turcia, soldat cu 11 morţi şi 70 de răniţi. Premierul turc: Le vom da răspunsul meritat acestor mizerabili

O explozie puternică s-a produs la un punct de control al Poliţiei, în oraşul Cizre, aflat în sud-estul Turciei. 11 persoane, inclusiv poliţişti au fost ucişi în acest atac şi peste 70 au fost rănite. 

26 aug. 2016, 06:05
Atac cu maşină-capcană în Turcia, soldat cu 11 morţi şi 70 de răniţi. Premierul turc: Le vom da răspunsul meritat acestor mizerabili

O explozie a avut loc vineri la sediul poliției din orașul Cizre, din sud-estul Turciei, informează surse concordante, citate de Reuters.

Televiziunile de știri relatează că explozia s-a produs la un punct de control al poliției. Potrivit unor surse de securitate explozia s-a fi soldat cu numeroși morți și răniți.

Agenţia Reuters informează că, în urma artacului, un ofiţer de poliţie a fost ucis şi 25 de persoane au fost rănite, după ce o maşină-capcană a fost detonată în faţa sediului general de poliţie din Cizre, au informat surse medicale, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Erdogan îi acuză pe susţinătorii lui Gulen de atacuri cu bombă

Premierul turc Binali Yildirim a promis represalii împotriva autorilor atentatului cu mașină-capcană de la Cizre care s-a soldat vineri cu cel puțin 11 morți și peste 70 de răniţi.

„Le vom da răspunsul pe care îl merită acestor mizerabili”, a declarat prim-ministrul în cadrul unei conferințe de presă. „Nicio organizație teroristă nu poate lua Turcia ostatică, a adăugat el.

Cizre este un oraș din provincia Sirnak, frontalieră atât cu Siria, cât și cu Irakul, și care are o populație majoritar kurdă.