Explozie într-o cafenea. O persoană a murit, iar alte 15 persoane au fost rănite

O persoană şi-a pierdut viaţa şi 15 au fost rănite într-o explozie produsă duminică la un internet cafe în sudul Filipinelor, fiind cel de-al doilea astfel de atac produs în ultimele zilele şi atribuit unor militanţi ai grupării jihadiste Statul Islamic, relatează Reuters.

02 sept. 2018, 15:36
Explozie într-o cafenea. O persoană a murit, iar alte 15 persoane au fost rănite

Isulan, un oraş cu populaţie majoritar creştină din insula Mindanao, a fost blocat pentru a-i prinde pe cei responsabili de atac, a declarat generalul de brigadă Cirilito Sobejana, comandant al diviziei armate. Niciun grup nu a revendicat atacul.

„Cel mai probabil, este vorba de organizaţia Luptătorii Islamişti Bangsamoro pentru Libertate (BIFF)”, a spus comandantul.

„Nu există nici un alt grup care ar îndrăzni să bombardeze şi nu există niciun alt grup care să aibă interes să bombardeze fără nici un motiv”, a menţionat el.

BIFF au fost de asemenea acuzată de o explozie la aproximativ 500 de metri distanţă în care au fost ucise trei persoane şi peste 30 rănite.

În insula Mindanao trăieşte o mare minoritate musulmană. BIFF este o fracţiune separatistă a unui grup separatist musulman care a semnat un acord în 2014 de pace cu guvernul pentru a pune capăt a 50 de ani de conflict în care au fost ucise 120.000 de persoane şi două milioane au fost strămutate în sudul Filipinelor, cu populaţie majoritar catolică.