EXPLOZIE într-un complex militar din Ankara. Cel puţin 28 de morţi şi 61 de răniţi GALERIE FOTO UPDATE

O explozie puternică s-a produs într-o clădire dintr-un complex militar din Ankara, miercuri. Explozia s-a produs în apropiere de Cartierul General al Armatei Turciei. Surse diferite raportează un număr de cel puţin 28 de morţi şi 61 de răniţi.

17 feb. 2016, 16:58

UPDATE 22:50 O reuniune pe tema migranţilor programată joi, la Bruxelles, a fost anulată din cauza atentatului

UPDATE 22:06 Cel puţin 28 de morţi şi 61 de răniţi în atentatul cu maşină-capcană de la Ankara, a informat adjunctul premierului Turciei.

UPDATE 20:55 Bilanţul exploziei, potrivit unor surse diferite, este între 18 morţi şi cel puţin 20 de morţi şi 45 de răniţi, informează CNN Turk.

UPDATE 20:34 Un general turc a conformat pentru Reuters că explozia a vizat autobuzul care transporta personal militar.

UPDATE 20:29 Potrivit surselor de presă turce, explozia cu maşină-capcană s-a produs în zona unde sunt concentrate cele mai importante instituţii ale ţării, respectiv Parlamentul Turc, Comandamentele generale ale Armatei, Forţelor Aeriene, Forţelor Navale şi ale Pazei de Coastă.

UPDATE ora 19.40 Guvernatorul din Ankara confirmă şi el informaţiile potrivit cărora numărul morţilor ar fi de cel puţin 11.

UPDATE ora 19.30 Presa turcă locală scrie că numărul morţilor ar fi de cel puţin 11. Guvernatorul Anakarei afirmase la scurt timp după explozie că în urma deflagraţiei s-au înregistrat 5 decese. Ca urmare a acestei explozii, premierul turc Davutoglu şi-a anulat vizita care era prevăzută la Bruxelles.

O explozie urmată de un incendiu puternic s-a produs, miercuri după-amiază, într-o clădire militară din Ankara, capitala Turciei.

Potrivit primelor informaţii, zeci de victime în urma acestei explozii. Potrivit presei turce, aproximativ 20 de ambulanţe au sosit la locul exploziei.

Explozia a avut loc la 300 de metri de Cartierul General al Armatei Turciei, în cazărmile militarilor.

CNN Turk a informat la rândul său că au fost vizate locuinţele din complexul armatei ale militarilor turci şi că explozia a provocat distrugeri importante. 

O oficialitate a Poliţiei turce din Ankara, citată de Reuters, a informat că un vehicul  a explodat. Fotografii postate pe reţele de socializare arată o coloană de fum imensă ridicându-se în zona deflagraţiei.

Potrivit Reuters, explozia s-a produs la trecerea unui vehicul militar, în apropiere de cazarma soldaţilor. Guvernatorul Ankarei a anunţat că este vorba despre un atentat cu maşină-capcană, ân urma căruia cinci persoane au murit şi zece au fost rănite, potrivit unui prim bilanţ al victimelor.

Recent, Turcia a fost afectată de atacuri teroriste, inclusiv de un atac sinucigaş care a ucis zece persoane la Istanbul, în luna ianuarie.