EXPLOZIE la Harkov, în timpul unui marş. Cel puţin trei morţi şi peste zece răniţi VIDEO

Trei persoane, între care un polițist și un militant proeuropean, au fost ucise și cel puţin zece au fost rănite în explozia unei bombe la un marș patriotic la Harkov, oraș din estul Ucrainei, aflat sub controlul Kievului și situat la circa 200 km de zona de conflict între forțele guvernamentale ucrainene și rebelii proruși.

RomaniaTV.net
22 feb. 2015, 16:07
EXPLOZIE la Harkov, în timpul unui marş. Cel puţin trei morţi şi peste zece răniţi VIDEO

Trei persoane au murit pe loc şi peste zece au fost rănite. Momentul exploziei a fost surprins cu telefonul mobil de o persoană care filma marşul. Pe imagini se poate vedea cum manifestanţii se risipesc care încotro după ce se aude explozia, dar şi chinul răniţilor şi corpuri ce pare inerte.

„Explozia s-a produs chiar în momentul în care coloana a pornit de la Palatul Sporturilor spre Piața Independenței. Bomba a fost plasată la numai 100 de metri de Palatul Sporturilor”, a afirmat un martor, potrivit căruia la marș participau în jur de 500 de persoane.

Patru suspecţi au fost reţinuţi. Aceştia au primit arme și instrucție în Rusia, a declarat un reprezentant al Consiliului ucrainean pentru Securitate și Apărare, Markian Lubkivski. „Sunt cetățeni ucraineni, care au primit instrucție și arme în Federația Rusă, în Belgorod”, a declarat Lubkivski, referindu-se la orașul rusesc aflat în apropierea frontierei ruso-ucrainene.