EXPLOZIE la metroul din Londra. Mai multe persoane au fost rănite. Poliţia Metropolitană: UN ATAC TERORIST – LIVE VIDEO

EXPLOZIA de LA METROUL DIN LONDRA a creat panică, vineri dimineaţă, în sud-vestul Londrei. Mai multe persoane au fost rănite după ce un dispozitiv improvizat a explodat în vagonul unui tren, în staţia de metrou Parson Green. Conducerea Poliţiei Metropolitane a calificat incidentul drept unul terorist.

RomaniaTV.net
15 sept. 2017, 07:57

UPDATE: Potrivit celui mai recent bilanţ al victimelor, 29 de persoane au fost răniteîn explozia bombei, la o oră de vârf. Statul Islamic a revendicat atentatul, potrivit Sky News, care informează că poliţia crede că a fost vorba despre o bombă artizanală care nu ar fi explodat în întregime.

UPDATE Numărul persoanelor rănite în atacul cu bombă, vineri dimineaţa, la metroul din Londra, a crescut la 22, au anunţat oficiali britanici în domeniul sănătăţii, relatează The Associated Press.

Optsprezece persoane au fost conduse la spital cu ambulanţa, iar alte patru s-au prezentat ele însele la spitale. Niciunul dintre răniţi nu prezintă răni grave sau care să le pună viaţa în pericol. Pacienţii sunt trataţi la patru spitale şi clinici la Londra, a anunţat Serviciul Naţional britanic de Sănătate (NHS).

Poliţia a anunţat că explozia de la Parsons Green a fost cauzată de un dispozitiv exploziv improvizat.

UPDATE Premierul britanic Theresa May urma să prezideze o reuniune a Comitetului de urgenţă al Guvernului, în urma incendiului de la metroul din Londra pe care poliţia l-a catalogat drept un incident terorist, relatează The Associated Press.

”Mă gândesc la cei răniţi la Parsons Green şi la serviciile de urgenţă care răspund cu curaj acestui incident terorist”, a scris May pe Twitter.

Mai multe persoane au fost rănite în acest incident care a avut loc vineri dimineaţa, la o oră de vârf, în staţia de metrou Parsons Green, în vestul Londrei.

Poliţia londoneză investighează un incident propus, vineri dimineaţă, în staţia de metrou Parson Green. Neil Basu, comisarul asistent adjunct al Poliției Metropolitane din Londra, a confirmat că este vorba despre un atac terorist. Comisarul a precizat că nu se cunoaşte deocamdată numărul persoanelor rănite şi a sfătuit oamenii să evite zona în care a avut loc atacul. 

Johnson sublinia că ”ar fi greşit să se speculeze” şi că poliţia şi autorităţile în domeniul transporturilor ”se ocupă”.

Ulterior, Poliţia Metropolitană a anunţat că anchetează incidentul ca terorist.

Poliţia, ambulanţa şi pompierii au anunţat vineri dimineaţa că intervin la un ”incident” la staţia de metrou Parson Green, în sud-vestul Londrei.

Pasageri au raportat că oameni au fost cuprinşi de panică în urma unor informaţii despre o explozie.

Pompierii din Londra îi ajutau pe pasageri să coboare dintr-o garnitură de metrou, în apropiere de locul în care oamenii cuprinşi de panică au aflat despre o explozie.

Potrivit martorilor citaţi de presa londoneză, mai multe persoane au suferit arsuri faciale în urma exploziei într-o garnitură de metrou, pe ruta District Line, în sud-vestul Londrei.

Mai multe echipe de salvare, pompieri şi paramedici, au sosit la locul exploziei pentru a ajuta răniţi. În imaginile publicate de presa online se poate vedea o femeie care primeşte îngrijiri medicale pe stradă. Reporterii ajunşi la locul exploziei povestesc că au văzut mai multe persoane care suferiseră arsuri faciale profunde, pasageri cu părul ars.

Cel puţin 100 de persoane s-ar fi aflat în garnitura de metrou de la Parson Green. Circulaţia metroului a fost întreruptă pe ruta Earls Court -Wimbledon, iar o brigadă de genişti analizează dispozitivul exploziv, iar poliţişti înarmaţi efectuează verificări pe o arie de aproximativ 500 de metri.

Într-o imagine postată pe reţele de socializare apare o găleată albă, într-o pungă de plastic, despre care martori spun că ar fi fost sursa exploziei.

Martorii au povestit presei că din găleată care luase foc se vedeau ieşite mai multe fire.


 


 

MAE, prin intermediul Ambasadei României în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, monitorizează cazul și menține legătura cu autoritățile locale.

„Misiunea diplomatică română a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate. În prezent, ancheta autorităților britanice cu privire la acest incident este în desfășurare”, informează MAE la solicitarea AGERPRES.

Potrivit diplomației române, cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord: 0044 20 76029833; 0044 20 76027328; 0044 20 76036694; 0044 20 76025193; 0044 20 7603 0572; 0044 20 7602 2065 sau pe numărul de urgență al misiunii diplomatice: 0044 7738716335.

Deocamdată, nu se cunoaște natura exploziei, produsă la ora de vârf.

 

Ştire în curs de actualizare