EXPLOZIE la o fabrică din Plopeni: 16 persoane au fost RĂNITE VIDEO

O explozie s-a produs, miercuri, fabrica de cafetiere din incinta Parcului Industrial Plopeni, judeţul Prahova, informează România TV. În urma deflagrației, 16 persoane au suferit arsuri, s-au intoxicat cu fum sau au suferit atacuri de panică.

11 dec. 2013, 11:49
EXPLOZIE la o fabrică din Plopeni: 16 persoane au fost RĂNITE VIDEO

O explozie de proporţii s-a produs, în jurul orei 13.30, la fabrica de cafetiere din incinta Parcului Industrial Plopeni. La faţa locului au ajuns în scurt timp opt amubulanţe, patru autospeciale cu apă şi spumă şi mai multe echipaje SMURD.

Primele cercetări indică faptul că explozia produsă la fabrica din incinta Parcului Industrial Plopeni are drept cauză „aprinderea explozivă a unor deșeuri (praf de aluminiu)”, potrivit unui comunicat emis de Prefectura Prahova, informează Mediafax.

Citeşte şi Explozie puternică la o uzină din Germania: Optsprezece pompieri au fost răniţi VIDEO

Prefectura Prahova mai anunță că reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova au mers la sediul fabricii din Parcul Industrial Plopeni și au început cercetările pentru a stabili condițiile în care muncitorii își desfășurau activitatea și dacă normele de securitate a muncii au fost respectate.

Valentin State, primarul comunei Dumbrăvești, pe raza căruia este situat Parcul Industrial Plopeni, a declarat că din discuțiile cu reprezentanții firmei și cu autoritățile de la fața locului, a aflat că deflagrația s-a produs la o linie de polizare.

În urma deflagrației, 16 persoane au suferit arsuri, s-au intoxicat cu fum sau au suferit atacuri de panică. Directorul Serviciului Județean de Ambulanță Prahova, medicul Daniel Nicolae, a declarat că șase persoane – patru femei și doi bărbați – au suferit arsuri, iar starea uneia dintre ele, o femeie de 22 de ani, este mai gravă.

Femeia de 22 de ani a fost adusă în Capitală cu elicoper SMURD şi internată la Spitalul de Arşi, potrivit unor oficiali ai ISU Bucureşti. Elicopterul a aterizat în incinta bazei sportive Dinamo Bucureşti.

Alte două persoane s-au intoxicat cu fum, în timp ce o alta, un bărbat de 30 de ani, a suferit un traumatism la brațul drept.

Directorul Serviciului Județean de Ambulanță Prahova a precizat că alte șapte persoane au suferit atacuri de panică în urma exploziei și au primit îngrijiri la fața locului, fără a fi nevoie ca acestea să fie transportate la spital. În total, nouă persoane au fost transportate și internate la Spitalul Județean din Ploiești.

Fabrica în care s-a produs explozia funcționează în incinta Parcului Industrial Plopeni, într-o fostă secție a Uzinei Mecanice Plopeni, situată pe teritoriul administrativ al comunei Dumbrăvești, iar la momentul deflagrației aproximativ 200 de muncitori se aflau în hala de producție.

Fabrica aparține companiei italiene Bialetti, prezentă de mulți ani pe piața internațională și produce aparate de făcut cafea, oale, aparate electrice mici și ustensile pentru bucătărie.

Fabrica din Plopeni, operată de firma Biletti Stainless Steel Romania SRL, produce articole din metal și are câteva sute de angajați.

Citeşte şi Explozie în bloc, urmată de un incendiu, într-un apartament din Piatra Neamţ