Explozie pe o ambarcaţiune în Bali. Doi turişti străini au murit, 14 oameni sunt răniţi

Doi turişti străini au decedat și alte 14 persoane au fost rănite joi în Indonezia, după ce motorul unei ambarcațiuni turistice a explodat, la scurt timp după ce nava părăsise insula Bali cu destinaţia Insula Gili.

RomaniaTV.net
15 sept. 2016, 06:04

„Explozia a avut loc după ce vasul a parcurs aproximativ 200 de metri” și se îndrepta spre mica insulă Gili Trawangan, a declarat Sugeng Sudardso, șeful poliției din districtul Karang Asem, situat la est de Bali.

„O femeie a murit din cauza rănilor”, a precizat el, adăugând că o echipă de geniști a mers la fața locului pentru a investiga cauza exploziei. Verificări ale documentelor de identitate sunt în curs pentru a se stabili naționalitatea celor 14 răniți, care ar fi originari din Portugalia, Germania, Marea Britanie, Australia și Coreea de Sud, potrivit primelor informații.

Nava transporta 35 de pasageri, toți turiști străini, precum și patru membri ai echipajului.

Transportul naval este foarte răspândit în Indonezia, asigurând legăturile între cele 17.000 de insule și insulițe ale arhipelagului, unde accidentele soldate cu victime sunt frecvente din cauza măsurilor de securitate precare și a supraaglomerării ambarcațiunilor.

În iunie 2015, 25 de turiști au fost răniți în două mici explozii accidentale pe un feribot cu 129 de persoane la bord care făcea legătura între insulele Bali și Lombok.