EXPLOZIE PETROMIDIA: Prognostic rezervat în cazul rănitului internat la Spitalul Bagdasar Arseni. Care este starea celorlalţi pacienţi

Prognosticul rămâne rezervat în cazul rănitului în explozia de la Petromidia care este internat la Spitalul Bagdasar Arseni, a declarat medicul Andrei Mircea Carantino.

24 aug. 2016, 07:57
EXPLOZIE PETROMIDIA: Prognostic rezervat în cazul rănitului internat la Spitalul Bagdasar Arseni. Care este starea celorlalţi pacienţi

„Starea lui este staționară. Pacientul este în continuare intubat. Va fi mai multă vreme intubat și ventilat mecanic întrucât are arsuri de căi respiratorii superioare și profunde. Riscul de a face complicații pulmonare este major. Prognosticul rămâne rezervat”, a afirmat medicul Andrei Mircea Carantino, potrivit Agerpres.

Bărbatul de 49 de ani are arsuri de gradul IIB-III pe 23-25% din suprafața corpului.

Ceilalţi doi răniți care se află internați la Spitalul de Arși sunt stabili și vor fi operați în cursul zilei de miercuri.

„Ambii pacienți sunt stabili și urmează intervenții chirurgicale în cursul acestei zile. Bărbatul în vârstă de 58 de ani a beneficiat și de un consult oftalmologic care nu a constatat leziuni grave”, precizează Ministerul Sănătăţii.

Patru persoane au fost rănite luni în explozia de la Rafinăria Petromidia, fiind transportate la București cu ambulanța. Doi dintre răniți au fost aduși la Spitalul Bagdasar-Arseni, iar ceilalți doi la Spitalul de Arși. Unul dintre răniții aduși la Spitalul Bagdasar Arseni a murit marți dimineață.

Unul dintre cei patru răniţi în explozia de la Petromidia a murit