EXPLOZIE puternică într-un bloc din Constanţa: Mai multe persoane au fost rănite. 16 apartamente, afectate

O explozie puternică a avut loc, în cursul dimineţii de vineri, într-un bloc din municipiul Constanţa, pe fondul unei acumulări de gaze. Explozia ar fi fost provocată de la o butelie defectă şi a fost urmată de incendiu. Trei persoane au fost intoxicate cu fum, iar o a patra persoană s-a ales cu arsuri minore. Toţi locatarii blocului au fost evacuaţi, iar pompierii au lichidat incendiul.

19 sept. 2014, 10:11
EXPLOZIE puternică într-un bloc din Constanţa: Mai multe persoane au fost rănite. 16 apartamente, afectate

Potrivit cadrelor medicale, patru persoane au fost rănite în urma deflagraţiei într-un bloc de pe strada Partizanilor, fiind transportate la spital, scrie replicaonline.ro. Explozia a fost urmată de incendiu, iar 16 apartamente au fost inundate cu fum. Apartamentul în care a explodat butelia a fost distrus complet, acesta fiind situat la etajul 1 al blocului. Pompierii au ajuns la faţa locului şi au lichidat incendiul. Acum urmează să stabilească exact cauzele de la care s-a declanşat explozia, respectiv incendiul.

Citeşte şi PANICĂ în Drobeta-Turnu Severin. O EXPLOZIE puternică s-a produs la apartamentul unui bloc

„Explozia s-a produs pe fondul unei acumulări de gaze. 16 apartamente au fost inundate cu fum. De asemenea, au fost evacuate 30 de persoane. O persoană a suferit arsuri minore pe membrele superioare, iar 3 locatari au fost intoxicaţi cu fum. Toţi au fost transportaţi la spitalul clinic din Constanţa. La faţa locului există reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Construcţii, care fac verificări, pentru a evalua pagubele produse de explozie„, a declarat la România TV, Anca Chiriţă, reprezentant ISU Constanţa.  

Din primele informaţii, explozia s-a produs din cauza acumulării de gaze de la o butelie defectă.

Locatarii blocului spun că proprietarul apartamentului unde s-a produs nenorocirea ar fi fost băut, iar în decursul zilei de joi ar fi anunţat că îşi va pune capăt zilelor. Bărbatul are aproximativ 50 de ani, locuia singur şi avea datorii la întreţinere.