Explozie urmată de incendiu într-o locuinţă din Caraş-Severin. O femeie a suferit arsuri

O femeie a suferit arsuri în urma unei explozii provocate de acumulări de gaze provenite de la o butelie, explozia fiind urmată de un incendiu. Femeia a fost transportată la spitalul din Oraviţa cu arsuri de gradele I şi II.

14 iun. 2017, 09:48

Potrivit unui comunicat de presă, de miercuri, al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş- Severin, pompierii militari din Oraviţa au intervenit pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă din oraşul Oraviţa, în urma unei explozii cauzate de o acumulare de gaze provenite de la o butelie.

„În urma evenimentului, o persoană a fost rănită, suferind arsuri de gradele I şi II. Aceasta a fost transportată la Spitalul din Oraviţa”, se arată în comunicat.

Pentru a preveni astfel de evenimente nefericite, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin recomandă respectarea unor reguli de bază privind exploatarea buteliilor GPL, cum ar fi: folosirea buteliilor numai în poziţie verticală; folosirea de racorduri flexibile sau furtunuri sub presiune din cauciuc standardizate, nedeformate şi fără fisuri pentru montarea buteliilor la consumator; aprinderea focului respectând principiul „gaz pe flacără”; verificarea etanşeităţii sistemului butelie-regulator-furtun(racord)-consumator; păstrarea şi folosirea buteliilor departe de sursele de căldură ori de acţiunea directă a razelor solare; folosirea de furtunuri de racordare omologate pentru gaze, fixate corespunzător.

Totodată pompierii anunţă că este interzisă folosirea mijloacelor şi dispozitivelor termice de preparare a hranei, cu defecţiuni, improvizaţii ori fără supravegherea şi respectarea instrucţiunilor specifice de apărare împotriva incendiilor.

Citeşte şi EXPLOZIE urmată de incendiu puternic în Piteşti VIDEO