Explozie urmată de un incendiu la un imobil din municipiul Brăila. Un rănit dus la spital cu arsuri UPDATE

O explozie urmată de un incendiu s-a produs vineri dimineață la un imobil de pe strada George Enescu, în cartierul Buzăului din municipiul Brăila, cel mai probabil din cauza unor acumulări de gaze, o femeie rănită, cu arsuri la mâini și picioare, fiind transportată la spital.

04 nov. 2016, 08:14
Explozie urmată de un incendiu la un imobil din municipiul Brăila. Un rănit dus la spital cu arsuri UPDATE

UPDATE Cauzele exploziei produse, vineri, dimineață, la un imobil din orașul Brăila nu se cunosc, la ora actuală, în zona imobilului respectiv nefiind identificate scurgeri de gaze pe rețeaua de distribuție, precizează reprezentanții Distrigaz Sud Rețele, într-un comunicat de presă.

„La ora 09:30 dispeceratul Distrigaz Sud Rețele a fost sesizat cu privire la o explozie produsă pe strada George Enescu, nr. 140, Brăila. Echipa de intervenție a companiei s-a deplasat imediat la fața locului și a luat primele măsuri de siguranță, izolând perimetrul și sistând alimentarea cu gaze naturale a imobilului respectiv și a zonei adiacente. În urma exploziei o femeie a fost rănită și transportată la spital, iar imobilul în cauză a fost deteriorat in totalitate. Menționăm că, în cadrul verificărilor periodice de depistare a pierderilor de gaze efectuate în data de 14 octombrie 2016 pe rețeaua de distribuție de către echipele Distrigaz Sud Rețele, nu au fost identificate scurgeri de gaze pe rețeaua de distribuție în zona imobilului respectiv. În prezent, nu se cunosc cauzele exploziei, acestea urmând a fi stabilite de către organele competente”, notează compania.

 

Proprietara imobilului este cea care a sunat la 112 și are arsuri pe membrele inferioare și superioare, fiind transportată la UPU al Spitalului Județean Brăila, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU, locotenent-colonel Ștefan Stoian, pentru Agerpres.

Zona a fost evacuată pe o rază de 50 de metri deoarece nu s-a reușit în primă fază oprirea alimentării cu gaze pe strada respectivă de către primele echipaje de intervenție ajunse la fața locului.

”Am evacuat populația pe o raza de 50 de metri, de jur împrejur, astfel încât să nu existe pericolul unei noi explozii, de la o eventuală scânteie. Acum așteptăm să vedem ce facem cu gazele, pentru că nu s-a reușit oprirea lor din zonă, ci a trebuit să le oprim din tot cartierul”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, Ștefan Stoian.

Conform acestuia, explozia a fost una puternică, fiind distrus aproape în totalitate imobilul respectiv, situat în cartierul brăilean Radu Negru, din Ansamblul Buzăului.

”Nu știm cauza care a dus la explozia imobilului, presupunem că este vorba de acumulări de gaze. Casa este distrusă aproape în totalitate, pereții căzuți, acoperișul este la pământ. Proprietara a declarat că era singură acasă. Ea a suferit arsuri pe mâini și picioare, e conștientă, a fost preluată de SMURD, inițial, care i-a acordat primul ajutor, după care a fost transportată de o ambulanță SAJ la Unitatea de Primiri Urgențe. Explozia a fost urmată de un incendiu, nu foarte mare, pentru că s-a ajuns la timp și a fost lichidat”, a mai spus Stoian.