Explozii devastatoare şi focuri de armă. Sunt zeci de morţi şi răniţi UPDATE

Cel puţin 17 oameni au murit vineri după ce două maşini-capcană au explodat în capitala somaleză Mogadiscio în apropierea unui hotel frecventat de responsabili politici locali şi a unui sediu al poliţiei.

09 nov. 2018, 15:33
Explozii devastatoare şi focuri de armă. Sunt zeci de morţi şi răniţi UPDATE

UPDATE: Cel puţin 13 civili şi şase terorişti au fost ucişi vineri în explozia a trei maşini-capcană într-o zonă aglomerată din capitala somaleză Mogadiscio, a anunţat poliţia citată de dpa. La scurt timp după explozii, atacul a fost revendicat de gruparea Al-Shabab, afiliată la reţeaua Al-Qaida.

Încă 15 persoane au fost rănite când militanţii au detonat primele două maşini, în faţa hotelului Sahafi, frecventat de oficiali guvernamentali, a menţionat un ofiţer al poliţiei.

 

Exploziile au fost urmate de focuri de armă şi după circa 20 de minute de o a treia deflagraţie pe strada intens circulată, relatează Reuters, itată de Agerpres.

„Deocamdată avem 17 civili ucişi confirmaţi. Aceştia se deplasau cu transportul public la faţa locului când au avut loc exploziile şi tirurile. Bilanţul va creşte cu siguranţă”, a declarat un responsabil al poliţiei.

Potrivit unui alt responsabil al poliţiei somaleze, exploziile au vizat hotelul Sahafi, aflat vizavi de sediul Departamentului pentru anchete penale, potrivit Agerpres.

Atacul nu a fost deocamdată revendicat, dar islamiştii din gruparea Al-Shabab, afiliată Al-Qaida, au comis în trecut mai multe atentate în capitala somaleză.