Exploziv: BMW M4 DTM Limited Edition

BMW sărbătoreşte câştigarea unui nou titlu în DTM prin lansarea unor serii speciale pentru două dintre cele mai apreciate modele ale sale, M4 şi Seria 1.

RomaniaTV.net
22 oct. 2014, 14:12

Cunoaştem deja câştigătorii sezonului 2014 din Campionatul German de Turisme (DTM). BMW şi Audi îşi împart titlurile la piloţi şi constructori, în timp ce Mercedes, după un sezon fără succese notabile, se pregăteşte pentru anul viitor. Bavarezii sărbătoresc titlul cucerit de Marco Wittmann la piloţi prin lansarea a două serii speciale, una pentru Seria 1, cealaltă pentru BMW M4.

(w500) BMW M4 DTM

Constructorul din Munchen propune o editie specială, limitată la doar 23 de exemplare, a explozivului M4, botezată BMW M4 DTM Limited Edition. În caz că vă întrebaţi de ce doar 23 de modele sunt prevăzute pentru producţie…23 este numărul de concurs de pe maşina lui Marco Wittmann.

M4 DTM Limited Edition preia neschimbat de la M4 propulsorul de 3 litri, 6 cilindri în linie, biturbo, capabil să dezvolte 431 CP şi 550 Nm, disponibili încă de la 1850 rpm. Sprintul de la 0 la 100 km/h se face în 4.1 secunde, timp identic cu al unui BMW M4 normal. Diferenţele între cele două modele ţin mai degrabă de estetică, M4 DTM Limited Edition având un aspect inspirat de BMW-ul de curse al lui Wittmann.

(w500) BMW Seria

Pentru cei care nu îşi permit un M4 DTM Limited Edition, BMW lansează şi Seria 1 DTM Sport. Modificările aduse celui mai mic model cu sigla BMW sunt mai degrabă discrete, germanii limitându-se doar la montarea unui kit M Sport. BMW Seria 1 DTM Sport va fi disponibil la vânzare până la jumătatea lunii noiembrie.