Extremişti înarmaţi până-n dinţi din New Mexico antrenează copii pentru a ataca şcolile

Siraj bin Wahhaj, fiul unui important  imam din New York City, a fost arestat într-un complex "murdar" din New Mexico, unde 11 copii au fost instruiți cum să ucidă cu arme de foc elevi din instituţii de învăţământ, au informat procurorii care au instrumentat astfel de cazuri.

09 aug. 2018, 12:45

Ibn Wahhaj, în vârstă de 39 de ani, și alte patru persoane au fost arestați vineri și au primit 11 capete de acuzare legate de abuzuri asupra minorilor. Aceste abuzuri se referă de fapt la antrenamente criminale pentru a-i forma pe minori ca viitori criminali islamişti care să comită atacuri în mediul şcolar. 

În şedinţa de judecată, procurorii au cerut ca inculpaţii să nu fie eliberaţi pe cauţiune, informează AP.

Un alt bărbat, identificat ca Lucas Morten, și trei femei – Jany Leveille, 35 de ani, Hujrah Wahhaj, 38 de ani și Subhannah Wahhaj, 35 de ani – au fost, de asemenea, arestați.

Cei cinci adulți și unsprezece copii au fost descoperiţi în complexul improvizat din regiunea Taos, în apropiere de granița cu Colorado.

Wahhaj a fost acuzat de răpirea fiului său, Abdul-ghani, din Atlanta, Georgia, anul trecut. Autoritățile au găsit rămășițele unui copil de sex masculin în interiorul complexului și încă încearcă să afle dacă acesta este cu adevărat fiul lui Abdul-ghani.

„Am fost polițist timp de 30 de ani. N-am mai văzut așa ceva. Incredibil „, a declarat Jerry Hogrefe, șeriful din Taos.

„Acești copii erau înfometați, erau însetaţi, erau murdari”, nu purtau pantofi, ci erau în zdrențe. Tot ce aveau de mâncare era o cutie cu orez şi nişte cartofi, a mai spus şeriful. 

Wahhaj era „înarmat până în dinţi”când a apărut poliția, a mai spus Hogrefe, descriind arsenalul acestuia ce se compunea dintr-o „pușcă AR15, patru pistoale încărcate, inclusiv unul pe care îl ţinea în buzunar. d

El este fiul lui Siraj Wahhaj, imam al  Masjid at-Taqwa din Brooklyn, care a fost primul cleric musulman care a apărut în Camera Reprezentanților din SUA, în 1991.