Fă-ţi imediat planuri de concediu. Iată ce beneficii are vacanţa

O vacanţă este întotdeauna bine venită, te ajută să-ţi relaxezi mintea şi corpul şi să te simţi bine. Acelaşi lucru se întâmplă şi dacă, în mijlocul zilei, îţi rezervi timp pentru a medita. Ştiai însă că aceste „întreruperi" pot îmbunătăţi, la nivel biologic, mintea şi corpul?

25 apr. 2017, 19:15
Fă-ţi imediat planuri de concediu. Iată ce beneficii are vacanţa

Un studiu publicat in Translational Psychiatry sustine ca atat vacanta cat si meditatia au un impact pozitiv asupra retelelor moleculare. Astfel, s-a observat ca o saptamana de vacanta a schimbat modelul retelelor moleculare la toti participantii la studiu (94 de femei sanatoase cu varsta intre 30si 60 de ani.).

Cea mai importanta activitate la nivelul genelor a fost observata la acele zone care au legatura cu raspunsul si stres si functionarea sistemului imunitar.

Ce se intampla, insa in corp cand mergi in vacanta?

Schimbarile pe care vacanta le produce asupra corpului

Chiar si planificarea vacantei poate ridica nivelul fericirii. Nu se stie daca rezultatul este determinat de anticipatia necunoscutului sau de bucuria planificarii din timp a vacantei.

Insa adevarata magie se intampla cand te afli in vacanta. Faptul ca vizitezi locuri noi (in special peste hotare) influenteaza pozitiv modul in care retelele neuronale raspund la lucru – neuroplasticitatea – ceea ce iti creste creativitatea. Cand te afli in mediul obisnuit, creierul trece pe autopilot: el stie cum functioneaza lucrurile ca si locul tuturor lucrurilor. Insa atunci cand creierul este expus la sunete, gusturi si culturi noi, se deschid noi sinapse in creier, revitalizandu-l si, astfel, te vei simti incurajat sa incerci lucruri noi chiar si atunci cand esti o persoana conservatoare care nu este dispusa sa experimenteze.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.