FACEBOOK a introdus o nouă opţiune pe site-ul de socializare, menită să SALVEZE VIAŢA oamenilor

Începând de miercuri, utilizatorii Facebook din America beneficiază de o nouă opțiune pe conturile lor de socializare, fiind vorba de "suicide button"(butonul pentru sinucideri).

26 feb. 2015, 16:32
FACEBOOK a introdus o nouă opţiune pe site-ul de socializare, menită să SALVEZE VIAŢA oamenilor

Astfel, „butonul pentru sinucigași”, disponibil momentan doar pentru internauţii din America, însă, dacă va avea succes, va fi extinsă pentru toată lumea, potrivit Huffington Post.

Citeşte şi Aplicaţia care îţi arată cât ai pierdut pe Facebook din ziua în care ţi-ai facut cont

Compania a considerat că este nevoie de „Suicide button” din cauza numărului tot mai mare de tineri care își anunță gândurile sinucigașe pe contul de Facebook înainte de a comite gestul fatal. Astfel, de fiecare dată când cineva postează un filmuleț, o fotografie sau pur și simplu un text prin care dă de înțeles că are de gând să își ia viața, prietenii care văd postarea au opțiunea de a o raporta drept „sinucigașă”, dând astfel alarma.

Citeşte şi Iată ce fac TINERELE domnişoare ca să aibă SUCCES garantat pe Facebook şi Instagram FOTO EXPLICIT

În acel moment, persoana despre care se crede că vrea să se sinucidă primește un mesaj din partea Facebook în care este întrebat dacă trece prin momente dificile. De asemenea, i se sugerează să discute cu o persoană care o poate ajuta să-și schimbe starea de spirit și ideile sinucigaşe.