Facebook primeşte suport pentru transmisiuni video live la 360 de grade

Facebook va transmite marţi, 13 decembrie, pentru prima oară, o filmare în direct realizată la 360 de grade.

13 dec. 2016, 07:18
Facebook primeşte suport pentru transmisiuni video live la 360 de grade

În prima parte a anului Facebook a primit suport pentru conţinutul video panoramic şi a extins transmisiunile video directe la nivelul tuturor utilizatorilor. Acum, compania combină cele două tehnologii debutând în domeniul transmisiunilor video la 360 de grade făcute live.

Prima filmare live la 360 de grade va fi transmisă marţi pe pagina de Facebook a postului National Geographic, care, în calitate de prim partener al Facebook pentru acest proiect, va profita şi va promova viitorul serial documentar intitulat Marte.

Începând cu ora locală 22.00, National Geographic va transmite pe propria pagină de Facebook, live şi în format panoramic, cercetătorii de la Institutul din Hanksville care vor reveni după 80 de zile în care au trăit într-un simulator al condiţiilor atmosferice de pe Marte.

Vor fi filmate la 360 de grade şi transmise în direct încăperile în care au locuit timp de 80 de zile cercetătorii, costumele folosite de aceştia, precum şi o plimbare cu rover-ul într-un mediu creat pentru a simula deşertul de pe planeta roşie.

Ca şi în cazul înregistrărilor la 360 de grade, utilizatorii vor putea muta camera în orice direcţie cu ajutorul cursorului, dacă vizionează transmisiunea de la un PC, sau prin mişcarea telefonului în direcţia dorită.

Pentru Facebook, următorul pas este extinderea suportului pentru această tehnologie astfel încât să fie testată cu ajutorul mai multor parteneri, pentru ca, în final, această să devină disponibilă pentru toţi utilizatorii. Acest lucru nu înseamnă că în curând Facebook se va umple de filmări panoramice. Echipamentul necesar acestui tip de filmare este suficient de scump în prezent, nefiind accesibil oricui.

Citeşte şi O nouă eroare marca Facebook. Reţeaua de socializare publică postări vechi ale utilizatorilor