Factori importanţi care îţi afectează metabolismul

Supraponderabilitatea dă mari bătăi de cap omului modern. În ciuda tuturor informaţiilor aflate pe Internet legate de diverse diete, oamenii iau în greutate constant. Din acest tablou lipsesc cunoştintele legate de metabolism, înţelepciunea străveche care a permis ca sute de generaţii să fie puternice şi suple.

04 nov. 2014, 20:22
Factori importanţi care îţi afectează metabolismul

Iata cativa factori importanti care iti afecteaza metabolismul:

1. Dieta si nutritia

Alimentele ofera nutrienti care sunt foarte importanti pentru sanatate in general si pentru un metabolism sanatos in special. Vitaminele, mineralele, aminoacizii esentiali, acizi grasi esentiali si probioticele sunt nutrienti fundamentali pentru functionarea corespunzatoare a corpului. Cum multi dintre acestea nu pot fi produse de organism este nevoie de surse exterioare astfel incat sa organismul sa fie „alimentat”. Lipsa chiar si a unuia dintre nutrientii esentiali din dieta poate avea efecte devastatoare asupra metabolismului si a sanatatii in general. Tocmai de aceea este important sa fie bineinteles rolul fiecaruia in corp.

2. Proteinele

Proteinele si aminoacizii esentiali pe care ii contin sunt fundamentele dezvoltarii corpului. Proteina adecvata este absolut necesara pentru un metabolism sanatos. Insa, pentru a fi folosita corespunzator este nevoie ca ea sa fie digerata si asimitata de corp.

Cele mai bune surse de proteina completa sunt cele de origine animala precum pui, carne de vita, oua, branza, peste si fructe de mare.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO

Citeşte şi Cele mai NOCIVE alimente pentru corpul tău