Falcă, la România TV: Au venit la primărie şi au cerut documente despre compania Confort Construct

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a făcut precizări la România TV pe tema percheziţiilor efectuate astăzi de procurorii DNA la sediul instituţiei pe care o conduce. El a afirmat că procurorii au solicitat toate ofertele de licitaţie pe care le-a depus la primărie firma Confort Construct, din Timişoara, începând cu anul 2009.

RomaniaTV.net
29 mart. 2012, 10:46
Falcă, la România TV: Au venit la primărie şi au cerut documente despre compania Confort Construct

Procurorii DNA fac verificări la Primăria Arad, condusă de democrat-liberalul Gheorghe Falcă, finul lui Traian Băsescu, dar şi la Consiliul Judeţean. Verificările vizează mai multe contracte încheiate de primărie cu o firmă patronată de „regele asfaltului din Banat”, Georgică Cornu. Este vorba despre documente care se referă la Drumul Vinului, pentru care Confort Construct a prins un contract de 13,5 milioane de euro.

De la Primăria Arad au fost ridicate documente legate de lucrările realizate de Confort Construct pe teritoriul municipiului.

Nu astăzi s-au cerut documente, sunt cerute de trei zile şi ele au şi plecat. Astăzi nu a cerut nimic DNA-ul. N-a venit nimeni astăzi la Primarie. Nu au venit procurorii. Au venit poliţişti judiciari. Faptul că s-au cerut acele lucruri nu înseamnă mai nimic, este un lucru normal, contractele sunt transparente, ele există, nu e nimic ascuns„, a spus primarul Falcă.

Nu există niciun anchetator la mine acasă. Au venit la primărie şi au solicitat documente despre compania Confort. În luna februarie a cerut acte procuratura din Arad, pentru că la o licitaţie un document a fost verificat la primăria Timişoara şi s-a constatat că primăria nu a dat o astfel de autorizaţie. A fost adus un document de la primăria Timişoara, dar primăria spune ca nu l-a eliberat. Firma Confort a pierdut respectiva licitaţie. Din câte am înţeles, au fost solicitate astfel de acte de la toate instituţiile unde firma a depus documentaţie. La noi la primărie au venit doi procurori„, a afirmat Gheorghe Falcă.

Despre Georgică Cornu, Falcă a spus că „ştiu de existenţa lui, dar nu am o relaţie cu dânsul, cred că ne-am văzut de patru sau cinci ori”.