Familia Becali, aproape de o nouă TRAGEDIE. „Este un blestem”. Ce a păţit mama lui Gigi Becali

Gigi Becali va fi coleg de penitenciar cu verii săi, Ioan şi Victor Becali, condamnaţi la închisoare cu executare în Dosarul Transferurilor, dar şi cu finul său, Cristi Borcea. Vestea condamnării impresarilor Giovani şi Victor Becali a căzut ca un trăsnet peste familia acestora, greu încercată în ultima vreme din cauza problemelor cu justiţia.

RomaniaTV.net
05 mart. 2014, 18:12
Familia Becali, aproape de o nouă TRAGEDIE. „Este un blestem”. Ce a păţit mama lui Gigi Becali

Marţi, atunci cînd a aflat că şi nepoţii săi vor ajunge la închisoare, mama lui Gigi Becali a fost la un pas de infarct. Şocată, femeii i s-a făcut rău, iar un medic a mers imedat in Pipera, potrivit fanatik.ro

„Doamna Alexandra a început să plîngă în hohote cînd a văzut la televizor ca nepoţii săi au fost condamnaţi. Ei au menajat-o pe ea, i-au spus întotdeauna că nu se va întîmpla nimic şi că vor fi declaraţi nevinovaţi. Şocul suferit de ea a fost unul foarte mare, a început imediat să o înţepe inima şi să o doară mîna. Îi crescuse tensiunea la 18. Ea are ceva probleme cu inima, iar pe deasupra are şi o vîrstă înaintată. A fost chemat imediat medicul ei cardiolog şi i-a administrat medicamente. Ioan şi Giovani sînt ca şi băieţii mei. Chiar Ea spunea aseară că toţi cei trei băieţi ai săi sînt acum în puşcărie. Repeta obsesiv: «Doamne, ăsta este un blestem. Ai grijă de noi»”, a povestit un apropiat al familiei Becali.

Ioan Becali a fost condamnat la şase ani şi patru luni de închisoare, iar Victor Becali la patru ani şi opt luni în „Dosarul Transferurilor”. Chiar înainte de sentinţă, cei doi şi-au schimbat domiciliul în judeţul Constanţa, la fel ca fostul director executiv al FC Dinamo, Cristi Borcea, pentru a fi încarceraţi în acelaşi penitenciar cu Gigi Becali.

Mama fraţilor Becali a murit după încarcerarea lui Gigi Becali

Familia Becali are o lungă istorie legată de regimul penitenciar din România. Ioan şi Victor Becali au fost condamnaţi la ani grei de închisoare, iar Gigi Becali se află deja închis la Poarta Albă. Nu sunt singurii bărbabţi din istoria familiei Becali care ajung după gratii. Recent, ziarul Click a reconstituit un arbore genealogic al familiei Becali.

Povestea familiei Becali a început în satul albanez Pleasa, aşezat în sudul Albaniei, lângă oraşul Corceaua (Korce), în apropierea graniţei de azi cu Grecia. Astăzi, aici mai trăiesc doar câţiva musulmani, însă acum un secol satul era locuit de circa 300 de familii de aromâni. Principalele ocupaţii ale locuitorilor erau oieritul şi transportul de mărfuri cu caravanele de cai şi mulări (catâri)

În 1928, bunicul lui Gigi şi al impresarilor Ioan şi Victor Becali, Gheorghe, a decis să se stabilească pe meleaguri româneşti, în Cadrilater, lângă Silistra. Clanul a locuit acolo până în septembrie 1940, când sudul Dobrogei a fost cedat Bulgariei, prin tratatul de la Craiova. Gheorghe Becali şi ai lui s-au mutat atunci la Călăraşi, doar pentru scurt timp însă. Toţi membrii familiei au cunoscut deportarea în timpul regimului comunist, pe motiv că ar fi colaborat cu Mişcarea Legionară.

Toma Becali, unchiul lui Gigi, a făcut puşcărie şi a fost torturat pentru faptul că nu şi-a trădat camarazii, dar şi pentru că se opunea procesului de colectivizare. Gheorghe şi Haralambie Becali au trecut şi ei, la un moment dat, prin beciurile Securităţii. În 1946, familia Becali a fost trimisă în Banat, în comuna Săcălaz (Timiş), pentru ca în 1951 să fie deportată din nou, în Zagna-Vădeni, un imens lagăr de muncă din zona Brăilei, unde s-a născut Gigi Becali.