Familia lui Traian Băsescu, lovită dur de creşterea ROBOR: E tot mai greu, să vedem noul scadenţar

Fostul preşedinte Traian Băsescu a dezvăluit că fiica sa, Ioana Băsescu, abia mai poate plăti ratele pentru creditul luat de la CEC pentru a cumpăra terenul de la Nana, după ce indicele ROBOR s-a dublat în ultimele săptămâni.

RomaniaTV.net
04 oct. 2017, 10:33
Familia lui Traian Băsescu, lovită dur de creşterea ROBOR: E tot mai greu, să vedem noul scadenţar

 

Creşterea galopantă din ultima vreme a indicelui ROBOR îl panichează până şi pe Traian Băsescu. Fostul şef de stat plânge de mila fiicei sale, căreia i-a crescut foarte mult rata pentru terenul de la Nana.

„N-am credit. Are fiica mea pe terenul din Nana şi e rău tare. De acum tot mai greu, să vedem noul scadenţar, dar cred că o să crească rata destul de mult. Asta e”, a declarat Traian Băsescu. 

Până de curând, rata lunară a Ioanei Băsescu se învârtea în jurul sumei de 22.000 de lei. Deşi o astfel de datorie ar da frisoane unui român de rând, Băsescu era relaxat.

În urmă cu 4 ani, Ioana Băsescu a obţinut un împrumut de aproape 5 milioane de lei de la CEC Bank, în condiţiile în care plafonul maxim de creditare pentru persoane fizice era limitat la 2,8 milioane de lei. Atunci, guvernanţii au desemnat o comisie care să ancheteze modul în care fiica lui Băsescu a obţinut banii.

Nici sătenii din Nana nu au fost mulţumiţi de modul cum au fost cumpărate terenurile, iar imaginile cu bătrâna agresată de pedelişti au şocat întreaga ţară. Mai mult, peste 120 de localnici s-au trezit cu sechestru pe terenurile agricole, după ce procuratura a anchetat modul în care au fost retrocedate peste 700 de hectare de pământ, inclusiv cele 290 de hectare achiziţionate de Ioana Băsescu.