Familia militarului ucis în Afganistan se pregătește să-l conducă, joi, pe ultimul drum

Durere fără margini pentru familia militarului român ucis în Afganistan. Soţia şi părinţii soldatului se pregătesc să-l conducă, joi, pe ultimul drum, la Craiova. La înmormântare vor veni şi colegii soldatului omorât duminică într-o misiune de patrulare.

02 apr. 2014, 15:15
Familia militarului ucis în Afganistan se pregătește să-l conducă, joi, pe ultimul drum

Părinţii militarului Claudiu Constantin Vulpoiu nu s-au despărţit de sicriul cu trupul neînsufleţit adus din Afganistan, potrivit România TV. „Este foarte dureros! Vă daţi seama că este singurul copil. Durere ca asta nu cred că există. Să primeşti o veste atât de rea„, a declarat tatăl militarului mort.

Soţia acestuia îşi va creşte acum singură copilul. „I-a rămas o fetiţă de un an şi jumătate„, a spus mama militarului.

Foştii colegi ai soldatului au mers la cimitir ca să pregătească ceremonia militară de la înmormântare, acolo unde se pregătesc să ajungă şi prietenii din satul în care militarul a copilărit. „Foarte mulţi prieteni din sat vor fi alături de el pe ultimul drum„, a spus un localnic.

Plutonierul-major a fost adus în ţară cu o aeronavă militară. El a murit duminică în timp ce executa o misiune de patrulare pe autostrada Kabul-Kandahar. Un vehicul încărcat cu exploziv a intrat direct în maşina soldaţilor. Alţi cinci români au fost grav răniţi.

CITEŞTE ŞI: Povestea incredibilă a militarului român mort în Afganistan: în 2010 a fost grav rănit într-o explozie