Familia Obama, ultimele ore la Casa Albă: Barack i-a lăsat lui Donald o scrisoare, în biroul tuturor preşedinţilor Americii

Președintele în exercițiu al Statelor Unite, Barack Obama, a părăsit pentru ultima dată, vineri, Biroul Oval de la Casa Albă, informează AFP. Obama i-a lăsat președintelui ales Donald Trump o scrisoare pe care a pus-o pe biroul prezidențial, o piesă de mobilier din secolul al XIX-lea care a fost utilizată de toți președinții americani.

20 ian. 2017, 15:07
Familia Obama, ultimele ore la Casa Albă: Barack i-a lăsat lui Donald o scrisoare, în biroul tuturor preşedinţilor Americii

Familia Obama încă nu părăsește Casa Albă. Președintele în exercițiu și prima doamnă îi vor primi în jurul orei 9.40 dimineața pentru un mic dejun oficial pe Donald și Melania Trump. La 10.30 cele două cupluri vor pleca spre Capitoliu pentru ceremonia de învestire care va demara la 11.15.

Conform programului, familia Obama se va îndrepta apoi în jurul orei 12.45 către Joint Base Andrews, unde vor ține o scurtă alocuțiune și vor pleca apoi în vacanță la Palm Springs, potrivit Agerpres.

Familia Obama se va muta într-o casă dintr-un cartier stilat din Washington DC, situat în apropiere de Casa Albă. CNN scrie că vor locui aproape de fiica cea mare a lui Trump, Ivanka, și soțul ei Jared Kushner, care va fi consilier la Casa Albă pe probleme legate de Orientul Mijlociu.