Familia unui actor celebru dă în judecată producătorul de automobile Ferrari

Familia lui Steve McQueen a dat în judecată constructorul italian de automobile Ferrari, pe care îl acuză că a folosit în mod necorespunzător numele celebrului actor american pentru promovarea unuia dintre modelele sale, informează AFP, citată de Agerpres.

RomaniaTV.net
02 aug. 2018, 07:51
Familia unui actor celebru dă în judecată producătorul de automobile Ferrari

Pentru a-şi sărbători cea de-a 70 aniversare (1947-2017), producătorul de automobile a lansat o serie specială, celebrând modele sau personalităţi emblematice asociate cu brandul.

Prezentată în 2016, linia a inclus un model denumit „The McQueen”, inspirat de o Berlinetta Lusso 250 GT – model pe care actorul l-a deţinut.

În plângere, consultată miercuri AFP, familia actorului susţine că nu a oferit niciodată firmei Ferrari permisiunea de a folosi numele lui Steve McQueen, care a murit prematur în 1980, la vârsta de 50 de ani.

Prin folosirea necorespunzătoare a numelui actorului, producătorul de automobile „a realizat o cifră de afaceri şi profituri semnificative”, se indică în plângerea depusă luni la o instanţă din Los Angeles.

De la lansare, Ferrari a schimbat numele modelului, renunţând la cel de „The McQueen” în favoarea celui de „The Actor” însă, susţine familia actorului, a continuat să se refere la comic în descrierea maşinii.

Familia McQueen solicită instanţei să oblige Ferrari să nu mai folosească numele actorului şi să comunice cifrele de vânzări şi de profit obţinute din vânzările de modele folosind numele şi imaginea fostului star.

Ea susţine că toate aceste profituri trebuie să îi fie returnate, alături de daune de cel puţin 3 milioane dolari.

Contactat de AFP, Ferrari nu a răspuns solicitării de comentarii.

În luna ianuarie, la expoziţia de la Detroit, producătorul de automobile Ford a prezentat o ediţie limitată a modelului său Mustang, denumită „Mustang Bullitt”, după pelicula „Bullitt”, în care Steve McQueen a jucat rolul principal.

În acest lungmetraj din 1968, actorul, în rolul locotenentului de poliţie Frank Bullitt, conduce pe străzile din San Francisco într-un Ford Mustang.

În acest caz însă, ediţia a fost realizată cu acordul familiei McQueen, iar la evenimentul de lansare a participat chiar şi nepoata actorului, Molly McQueen.