Fanii lui Johnny Hallyday s-au adunat pe Champs-Elysees şi la Biserica Madeleine pentru un „omagiu popular”

Fanii lui Johnny Hallyday s-au adunat sâmbătă pe Champs-Elysées şi la Biserica Madeleine pentru a-i aduce un ultim omagiu idolului lor, un omagiu excepţional pentru cel care a ţinut ritmul vieţii lor prin muzica sa, scrie AFP.

09 dec. 2017, 11:45

Omagiul va fi unul special pentru artist, numit de francezi „patrimoniu naţional”. Preşedintele Emmanuel Macron va aduce un omagiu în cadrul ceremoniei celui care a fost numit unul dintre „eroii francezi”, se arată în comunicatul preşedinţiei.

Mici grupuri de fani au ajuns foarte devreme sâmbătă pe celebrul bulevard parizian, pe unde va trece cortegiul funerar, după-amiază. Mulţi au ajuns încă de azi-noapte, înainte de ceremonia religioasă care va avea loc la ora 13.00, ora Franţei. Unii dintre ei au dormit pe stradă.

„Vrem să-i aducem un omagiu lui Johnny. Înseamnă toată viaţa mea, îl ascult dimineaţa, la prânz şi seara”, a declarat pentru AFP belgianul Claude Broos, instalator, în vârstă de 55 de ani, care a venit la Paris împreună cu prietenii săi.

„Johnny a devenit un monument naţional”, a spus Amanda Sthers, una dintre biografele starului naţional, care a murit miercuri la vârsta de 74 de ani de un cancer la plămâni.

În Piaţa Madeleine, artiştii au început să cânte piesele starului rock.

David Hallyday, fiul lui Johnny şi al lui Sylvie Vartan, se va afla în fruntea cortegiului motocicliştilor.

Legendarul Johnny Hallday va fi omagiat şi pe stadioane în acest weekend, a anunţat joi Liga Franceză de Fotbal.

De la moartea muzicianului, o staţie de metrou din Paris a fost redenumită temporar în memoria lui Johnny Hallyday, în metroul din Bruxelles s-a ascultat muzica sa, iar pe Turnul Eiffel a fost proiectat mesajul „Merci, Johnny!”.

Johnny Hallyday va fi înhumat la Saint-Barthélemy, acolo unde familia are o proprietate şi unde artistul şi-a petrecut ultima vacanţă.

Jean-Philippe Smet, cunoscut cu numele Johnny Hallyday, s-a născut pe 15 iunie 1943. La vârsta de 13 ani a urcat pentru prima dată pe scenă. S-a întâmplat la Copenhaga, unde a cântat „La Ballade de Davy Crockett”. În 1957, a asistat la proiecţia filmului „Lovin’ You”, cu idolul său, Elvis Presley. Atunci s-a hotărât să devină cântăreţ de rock’n’roll.

La vârsta de 16 ani şi-a luat numele de Johnny Hallyday. Printre cele mai cunoscute albume ale sale se numără „Johnny chante Hallyday” (1965), „Derrière l’amour” (1976), „Lorada” (1995), „Sang pour sang” (1999), „Le Coeur des hommes” (2007) şi „Ça ne finira jamais” (2008).

În 2014, la vârsta de 71 de ani, artistul, care a fost supranumit „Elvis francez”, a lansat cel de-al 49-lea album de studio, „Rester vivant”.

Potrivit AFP, Johnny Hallyday a vândut peste 110 milioane de albume. A lansat 46 de albume de studio, 25 de albume live, opt filme şi a câştigat 18 discuri de platină.

Citeşte şi Johnny Hallyday a încetat din viaţă la vârsta de 74 de ani