Fără grătare şi manele lângă Mănăstirea Tismana, de Sfânta Maria

Mănăstirea Tismana se pregătește de sărbătoare. Lăcașul de cult va prăznui, pe 15 august, hramul "Adormirea Maicii Domnului". Tot atunci va avea loc un bâlci tradițional, dar și un festival de muzică populară.

14 aug. 2015, 07:47
Fără grătare şi manele lângă Mănăstirea Tismana, de Sfânta Maria

Reprezentanții Mănăstirii Tismana au interzis organizarea de picnicuri în apropierea lăcașului de cult, așa cum se întâmpla în anii anteriori, când, pe marginea râului Tismana, aveau loc petreceri pe acorduri de manele și cu alcool din belșug, potrivit gorjexclusiv.ro.

La aproximativ 500 de metri de Mănăstirea Tismana, în fața hotelului, a fost amenajată o suprafață de 300 de metri pătrați, o așa numită zonă de picnic, cu vetre de foc. O altă locație pentru picnic este în zona stadionului, pe malul stâng al râului Tismana. Cei care nu vor respecta acest lucru vor intra în conflict cu prevederile legale și vor suporta consecințele. Lucrătorii de la Ocolul Silvic vor supraveghea zona cu atenție, mai ales că există un risc ridicat de incendii din cauza secetei și a vegetației uscate„, a declarat Marian Slivilescu, primarul orașului Tismana.

Mii de credincioşi ortodocşi din ţară şi din străinătate sunt așteptați sâmbătă la Mănăstirea Tismana, unde va fi organizată slujba prilejuită de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.

Citeşte şi: CALENDAR ORTODOX: O mare sfântă este sărbătorită sâmbătă. Zeci de mii de românce îi poartă numele