Farfuriile şi tacâmurile de unică folosinţă BIODEGRADABILE au ajuns şi în România

Un morar priceput din Polonia a lansat o gama de produse, Biotrem, ce conţine farfurii de diferite dimensiuni, boluri şi tacâmuri realizate din tărâţe de grâu, care se biodegradează în 30 de zile.

RomaniaTV.net
31 oct. 2017, 19:21
Farfuriile şi tacâmurile de unică folosinţă BIODEGRADABILE au ajuns şi în România

Pe lângă tărâțele de grâu este folosită și o cantitate mică de apă, iar procesul de fabricație are loc sub presiune înaltă, la temperaturi mari. Dintr-o tonă de tărâțe de grâu pure sunt obținute 10.000 de bucăți de farfurii sau boluri.

Cel mai important este că aceste produse rezistă cu alimente calde și reci, în cuptorul cu microunde (până la 750 W) sau în cele clasice (până la 180 de grade Celsius), dar se și biodegradează în 30 de zile, comparativ cu șase luni – produsele de unică folosință din hârtie – și chiar secole, în cazul plasticului, scrie green-report.ro.

Citeşte şi Consumul prea mare de carne distruge planeta

Acestea sunt și o variantă mai bună pentru produsele biologice pe bază de produse chimice prelucrate, unde producția și utilizarea au o amprentă ecologică majoră. Procesul de producție al Biotrem este certificat BRC (Consorțiul Britanic pentru Comerțul cu Amănuntul), care a dezvoltat Standardul Global pentru Alimente.

Pentru a elimina deșeurile mai repede de 30 de zile, mai este și varianta în care farfuriile și bolurile sunt consumate ca atare, căci sunt comestibile.

Citeşte şi Oamenii au folosit, în mai puţin de nouă luni, ceea ce Pământul poate regenera într-un an