Farmaciile Belladonna, preluate de cehii de la Penta Investment, cumpărătorii Sensiblu

Fondul de investiţii ceh Penta Investment a bătut palma la finalul anului trecut pentru preluarea lanţului de farmacii Belladonna, spun surse avizate din piaţa farmaceutică citate de Economica.net. Părţile implicate nu doresc să facă nici un fel de comentariu deoarece dosarul de preluare se află în analiză la Consiliul Concurenţei. 

RomaniaTV.net
07 ian. 2019, 13:36
Farmaciile Belladonna, preluate de cehii de la Penta Investment, cumpărătorii Sensiblu

Farmaciile Belladonna sunt 93 ca număr conform site-ului farmaciilebelladonna.ro. Afacerile celor doi acţionari Nicolae şi Alina Gheorghiţă (finii celebrului Nicu Gheară) sunt împărţite pe două societăţi: Action C. Prod Impex SRL, pe care sunt înregistrate 50 de puncte de lucru, 40 Belladonna şi 10 Farmacia 1, cu contract de închiriere sau novaţie a spaţiului, şi General Next Pharm SRL, pe care sunt înregistrate alte 40 de puncte de lucru Belladonna şi unul Farmacia 1, la data de 1 februarie 2018, conform www.termene.ro.

Ttranzacţia dintre acţionarii farmaciilor Belladonna şi fondul ceh Penta Investment, care controlează şi cel mai mare lanţ de farmacii din Europa, Dr. Max, va viza în jur de 47 de farmacii Belladonna, urmând ca actualii acţionari să rămână cu brandul Farmacia 1, care va repoziţiona si farmaciile rămase după încheierea tranzacţiei, potrivit economica.net. La ora actuală, dosarul tranzacţiei se află în analiză la Consiliul Concurenţei, care ar trebui să dea (sau nu) avizul pentru această concentrare de piaţă. Menţionăm că după achiziţionarea farmaciilor Sensiblu şi Punkt, Dr. Max controlează în România 613 farmacii.