Farsa Google de ziua păcălelilor. Utilizatorii au reacţionat negativ

Google a pus la cale o gluma pentru ziua de 1 aprilie care nu a adunat multe reacţii negative printre utilizatorii serviciului de Gmail. 

RomaniaTV.net
01 apr. 2016, 10:50
Farsa Google de ziua păcălelilor. Utilizatorii au reacţionat negativ

Google a adăugat în Gmail un buton de ”Send+Mic Drop” ce nu permite răspunsul la mesaj, asigurând încheierea unilaterală a lanțului de e-mailuri odată cu apariția unui mic gif în care unul dintre minioni poartă pe cap o coroană regală şi lasă să-i scape din mână microfonul cu un gest de sfidare și superioritate, care semnifică tocmai faptul că discuția s-a încheiat nefiind nimic altceva de spus, conform Agerpres.

Acest buton nu permitea răspunderea la un mail expediat prin intermediul său şi funcţia aceasta a născut numeroase reacţii negative din partea utilizatorilor. 

„Azi, Gmail vă ajută să aveți mereu ultimul cuvânt în orice mesaj e-mail prin Mic Drop”, anunța compania Google introducerea acestui serviciu. „Pur și simplu răspundeți la orice e-mail folosind noul buton ‘Send + Mic Drop’. Mesajele dumneavoastră vor ajunge la destinatari și va fi ultima oară când veți mai auzi ceva dinspre ei. Într-adevăr, chiar dacă vor încerca să răspundă, nu veți vedea răspunsul”.

Unele persoane chiar au avut persoane serioase din cauza acestei farse. „Eu sunt scriitor și aveam un termen limită de respectat. I-am trimis articolele șefei mele și nu am mai primit niciun răspuns de la ea. Din greșeală am trimis mesajul prin butonul Send + Mic Drop. Era vorba de niște corecturi necesare în articolele mele și nu am mai primit niciun răspuns. Șefa mea nu a gustat gluma cu animația Mic Drop și și-a imaginat că am luat în râs sugestiile pe care mi le-a făcut. Tocmai am primit un mesaj voice mail de la ea și este foarte nervoasă. Așa am aflat și eu despre această păcăleală ‘extraordinar de amuzantă'”.

„Este o prostie și nu are ce căuta într-un serviciu de email. Ar trebui să fie ceva opțional. Eu îmi folosesc mereu contul de Gmail (la fel ca mulți alții) pentru afaceri”, spune un alt utilizator.

Google este compania cunoscută pentru glumele făcute de 1 aprilie, însă de data aceasta a fost ceva exagerat şi mulţi oameni şi-au exprimat nemulţumirile.