Fata împuşcată în ochi, în Bucureşti, a primit 125.000 de euro de la atacator

Daniela, fata care şi-a pierdut definitiv un ochi după ce a fost împuşcată de un bărbat, în cartierul Militari din Capitală, va primi despăgubiri de 125.000 de euro, bani pe care îi va folosi pentru operaţii. Pistolarul a acceptat să dea bani în speranţa că va primi şi o pedeapsă mai uşoară.

08 iun. 2015, 15:46
Fata împuşcată în ochi, în Bucureşti, a primit 125.000 de euro de la atacator

Daniela Borz, tânăra care a fost împuşcată în ochi de Marius Chiriţă, la sfârşitul anului trecut, în faţa unui supermarket din cartierul bucureştean Militari, a primit despăgubiri de 125.000 de euro, potrivit România TV. 75% din sumă îi revin Danielei, iar 25% ar trebui să-i revină tatălui ei, rănit şi el în timpului atacului.

Motivul altercaţiei, din magazinul din cartierul Militari, i-a uimit pe anchetatori. Un banal reproş s-a transformat atunci într-o tragedie şi a fost la un pas să se termine şi cu un deces. Trei persoane au ajuns la spital, ciuruite cu gloanţe de cauciuc. Mihai Chiriţă a considerat că îşi face dreptate, deranjat că un pensionar le ceruse surorilor lui să stea la rând pentru a-şi achita produsele cumpărate.

Mihai Chiriţă, numit şi „pistolarul din Militari”, a fost eliberat din greşeală la începutul lunii februarie 2015. Pe 2 februarie, atunci când trebuia să se dicute starea de arest, pentru că expira mandatul de arestare preventivă, atât judecătorul, cât şi procurorul au uitat să prelungească mandatul. Astfel, la 12 noaptea s-a constatat că Mihai Chiriţă este un om liber. Cei de la ANP au decis să sesizeze instanţa cu privire la acest fapt, iar cei de la Curtea de Apel Bucureşti au spus că a fost o simplă eroare.

Mihai Chiriţă este judecat în stare de libertate pentru vătămare corporală.