FAVORURI sexuale, în schimbul obţinerii permisului de conducere

Favoruri sexuale, în schimbul obținerii permisului de conducere! S-a întâmplat asta în județul Covasna, acolo unde un agent principal de poliție din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor i-ar fi promis unei tinere că o va ajuta să răspundă la toate întrebările de la proba teoretică, dacă îi va oferi la schimb "favoruri de natură sexuală". La aceeași instituție publică, un alt polițist, de această dată comisar de poliție, ar fi primit bani sau mese la restaurante pentru a-i favoriza pe unii candidați să promoveze proba teoretică pentru obținerea permisului de conducere.

09 iun. 2016, 13:59
FAVORURI sexuale, în schimbul obţinerii permisului de conducere

Din fericire, procurorii DNA au intrat pe fir, iar cei doi oameni ai legii au fost reținuți pentru 24 de ore sub acuzațiile de „luare de mită”, „complicitate la luare de mită”, sau „folosirea abuzivă a funcției în scop sexual”, scrie voceatransilvaniei.ro. Mai mult, în același dosar a fost reținut pentru 24 de ore și un instructor auto, acuzat de „luare de mită și trafic de influență”.

Citeşte şi Cum a scăpat de amendă şi de suspendarea permisului un şofer prins băut la volan. La ce tertip a apelat

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Brașov au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 08.06.2016, a inculpaților FILIP ILIE CRISTIAN, comisar de poliție în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.Î.V.) Neamț, în prezent detașat la S.P.C.R.P.C.Î.V. Covasna, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de luare de mită (2 fapte), complicitate la luare de mită (3 fapte); ANTON COSTEL ADRIAN, agent principal de poliție în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Covasna, în prezent delegat la S.P.C.R.P.C.Î.V. Covasna, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de luare de mită (14 fapte), folosire abuzivă a funcției în scop sexual; KOTER GABOR, instructor auto, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de complicitate la luare de mită, trafic de influență”, se precizează într-un comunicat al DNA remis redacției Vocea Transilvaniei.

Procurorii DNA au descoperit faptul că faptele celor trei suspecți prezentați mai sus s-au petrecut chiar anul acesta, în perioada ianuarie – aprilie.

„În perioada 16 ianuarie -28 aprilie 2016, inculpații Filip Ilie Cristian și Anton Costel Adrian, având atribuții pe linia de examinare a persoanelor la proba teoretică și practică pentru obținerea permisului de conducere, atât singuri cât și împreună, au pretins și primit de la diferiți candidați sume de bani cuprinse între 100 lei – 1.000 euro și alte foloase necuvenite (ex. mese la restaurante). În același context, în perioada 7 martie 2016-20 aprilie 2016, inculpatul Anton Costel Adrian, în aceeași calitate de examinator, a obținut favoruri de natură sexuală de la o candidată, în scopul de a face un act contrar îndatoririlor sale de serviciu, respectiv de a o ajuta pe aceasta să completeze chestionarul de la proba teoretică, în timp ce o supraveghea”, se mai arată în comunicatul citat.

Se pare că sumele de bani le-au fost remise celor doi inculpați atât personal cât și prin intermediari, unul dintre aceștia fiind inculpatul Koter Gabor, instructor auto la o școală de șoferi.

„În perioada 21 – 25 aprilie 2016, Koter Gabor a pretins de la un candidat sumele de 1.200 de euro și 1.000 de lei și a primit o sticlă de coniac în valoare de 120 de lei, promițându-i că-l va ajuta să promoveze proba practică și teoretică pentru obținerea permisului de conducere, în acest sens susținând că are influență asupra unor examinatori din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Covasna”, mai menționează procurorii DNA.

Citeşte şi NOU COD RUTIER: PERMIS DE CONDUCERE la 16 ani şi jumătate în Republica Moldova

Inculpaților li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, iar joi, aceștia urmează să fie prezentați Tribunalului Brașov cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.