FBI investighează din nou cum au fost folosite email-urile private ale lui Hillary Clinton

FBI investighează din nou utilizarea e-mail-urilor private de către candidata democrată la Preşedinţia Americii, Hillary Clinton, a informat presa americană, vineri.

28 oct. 2016, 17:40
FBI investighează din nou cum au fost folosite email-urile private ale lui Hillary Clinton

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) din Statele Unite a redeschis o investigaţie în cazul e-mail-urilor private utilizate de candidatul democrat la funcţia de preşedinte, Hillary Clinton, în timp ce deţinea funcţia de secretar de Stat american.

Într-o scrisoare trimisă Comitetului Judiciar al Senatului american, directorul James Comey a informat că FBI a redeschis investigaţia privind modul în care Hillary Clinton a folosit un server privat de e-mail, potrivit nbcnews.com.

Comey a precizat că este de acord ca FBI să procedeze în consecinţă la investigaţii care să arate dacă respectivele corespondenţe electronice conţin sau nu informaţii clasificate.

În septembrie, Comey a apărat decizia agenţiei sale de a nu reinvestiga acuzaţiile referitoare la serverul privat pentru mesageria lui Clinton. Documente referitoare la această afacere au fost date publicităţii de curând şi au inclus rezumatul unui interviu dat de Clinton FBI-ului pe tema serverului privat pe care îl folosea candidata democrată la Casa Albă în corespondenţa sa personală, precum şi un rezumat al anchetei detaliate a acestui caz.

Exprimarea FBI în scrisoarea adresată Congresului arată clar că este vorba despre noi dovezi în acest caz, iar pentru acest lucru este necesară o nouă anchetă a specialiştilor din FBI. 

Este un lucru neobişnuit pentru FBI să îi spună Congresului că anchetează noi probe în cadrul unei anchete penale care a fost deja închisă, iar ar noile informaţii ale FBI intervin cu mai puţin de două săptămâni de la votul pentru viitorul preşedinte al Statelor Unite.

Nu în ultimul rând, publicaţia americană The Washington Examiner, a dezvăluit că un document secret care ar fi fost sustras de hackeri de la candidata democrată şi colaboratorii ei ar fi fost găsit într-un server din România.