FCSB (STEAUA) – ASTRA 1-0: Victoria nu asigură titlul, care se duce la CFR Cluj

Formaţia CFR Cluj a câştigat titlul de campioană a României pentru a patra oară în istoria sa, după ce a învins FC Viitorul, scor 1-0, în ultima etapă a play-off-ului Ligii I. CFR Cluj a câştigat titlul cu doar un punct avans faţă de FCSB, care s-a impus, tot duminică, scor 1-0, cu Astra Giurgiu.

RomaniaTV.net
20 mai 2018, 16:21
FCSB (STEAUA) – ASTRA 1-0: Victoria nu asigură titlul, care se duce la CFR Cluj

Formaţia FCSB a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, echipa Astra Giurgiu, într-un meci din etapa a zecea, ultima a play-off-ului Ligii I. Echipa lui Nicolae Dică încheie campionatul pe locul doi.

 

Clasamentul final al play-off-ului este următorul:

1. CFR Cluj – 50 puncte;

2. FCSB – 49;

3. CSU Craiova – 38 puncte;

4. FC Viitorul – 35;

5. Astra – 33;

6. CSM Poli Iaşi – 24.

FCSB, CSU Craiova şi FC Viitorul vor evolua în preliminariile Ligii Europa, CFR Cluj în cele ale Ligii Campionilor.

 

FCSB (STEAUA) – ASTRA 1-0

Min. 60 – Nicio ocazie de gol în această repriză

MIN. 40: Gooooooool BIZONUL, care se întinde şi deviază o minge în plasă!

Min. 37: OCAZIE FCSB, ratare uriasă Gnohere, singur cu portarul.

MIN. 22: OCAZIE ASTRA! Matei a șutat din colțul careului de 16 metri, după o schemă a giurgiuvenilor din lovitură liberă, dar Bălgrădean a respins în corner.

MIN. 18: OCAZIE FCSB! Acțiune rapidă de atac a roș-albaștrilor pe traseul Planic, Teixeira, Gnohere, acesta din urmă i-a pasat lui Coman și mijlocașul a șutat puternic cu stângul, dar peste poartă.

Min. 13: Lovitură liberă Astra, peste poartă

Min 2 – Ratare mare a lui Abang. Arbitrul arătase însă ofsaid.

Min. 1 – Gazdele iau cu asalt careul giurgiuvenilor


FCSB (STEAUA) – ASTRA LIVE VIDEO ONLINE DIGI SPORT STREAMING TELEKOM SPORT LOOK TV,

Echipele de start:

FCSB: Bălgrădean – Benzar, Bălașa, Planici, Momcilovici – Nedelcu, Ov. Popescu – Teixeira, Budescu, Fl. Coman –  Gnohere
Rezerve: A. Vlad, Larie, L. Filip, Găman, Cr. Tănase, Man
Antrenor: Nicolae Dică

Astra: Iliev – Al. Stan, Erico, Polczak, Radunovici – Takayuki, Mrzljak – Balaure, Fl. Matei, Abang – Vera
Rezerve: Lazar, Val. Gheorghe, Biceanu, L. Buș, Butean, Chiriac, Moise
Antrenor: Gheorghe Mulțescu

CLASAMENT PLAY-OFF

Pentru a nu exista discuții, toate cele trei partide din play-off se vor juca în același timp, astfel că CFR Cluj – Viitorul și CSM Poli Iași – CS U Craiova vor avea loc de la aceeași oră. La finalul acestor partide vom ști cine este noua campioana a României, dar și cine va completa podiumul și va juca în cupele europene.

Meciul dintre FCSB și Astra Giurgiu va fi arbitrat de Marius Avram, iar asistenți vor fi Vladimir Urzică și Sebastian Gheorghe.

Programul etapei a 10-a din play-off-ul Ligii 1
Duminică, 20 mai, ora 20:45:

FCSB – Astra
CFR – Viitorul
CSM Poli Iași – CS Universitatea Craiova

FCSB – Astra Giurgiu LIVE VIDEO. Cel mai ”cu ochii pe livescore și cu urechile la radio” meci al ultimei etape se joacă pe Arena Națională. FCSB, locul secund din Playoff, primește vizita Astrei Giurgiu, într-un duel care poate fi urmărit live video online pe site-urile DigiSport (dacă ești abonat Digisport) sau Telekom Sport (dacă ești abonat Telekom Sport). Meciul FCSB – Astra este live video online, duminică, de la ora 20:45. 

FCSB (STEAUA) – ASTRA LIVE VIDEO ONLINE DIGI SPORT STREAMING TELEKOM SPORT LOOK TV: Pentru FCSB, cheia câştigării titlului stă la Viitorullui Hagi, care joacă de la aceeaşi oră în Gruia, cu liderul CFR. Anul trecut, Viitorul devenea campioană chiar după o victorie cu actualul lider, la Ovidiu.

Până să aștepte o veste bună din Gruia, roș-albaștrii au nevoie de trei puncte în fața Astrei. Va fi al 34-lea duel între cele două formații, în Liga 1. FCSB a obținut până în prezent 15 victorii, 7 meciuri s-au încheiat la egalitate, în timp ce 11 partide au fost câștigate de giurgiuveni. În cele 16 meciuri jucate cu FCSB gazdă, roș-albaștrii s-au impus de 11 ori, 3 dueluri s-au terminat indecis, iar Astra a câștigat în două rânduri.

FCSB – Astra Giurgiu LIVE VIDEO. Două misiuni are FCSB-ul în această etapă: 1. să bată pe Astra, un lucru care pare la îndemână și 2. să spere că CFR Cluj nu va învinge Viitorul. Șansele ca partea a doua să se întâmple sunt destul de mici, însă roș-albaștrii speră la o minune. Speranțele au o rădăcină în urmă cu trei sezoane, atunci când Oțelul a luptat eroic, a învins la ASA Tg. Mureș, iar FCSB a devenit campioană, deși nu fusese în stare să bată la Iași.

FCSB – Astra Giurgiu LIVE VIDEO. În ceea ce privește meciul de pe Arena Națională, acesta are miză pentru ambele echipe. Dacă pe cea a gazdelor o cunoaștem, cea a oaspeților este legată de locurile 3-4, poziție care ar putea duce în sezonul viitor în Europa League. FCSB este perfectă pe teren propriu în 2018: numai victorii, cu excepția celor două ”clasice” 1-1 cu CFR Cluj. La ultima vizită pe Arena Națională, cu Edi Iordănescu pe bancă, Astra a plecat cu o remiză, 1-1.

 

 

FCSB – Astra Giurgiu LIVE VIDEO. Cele două echipe vin după evoluții diametral opuse. Dacă FCSB a înviat cu CS ”U” Craiova, învingând cu 1-0 în infernul din Bănie, Astra a fost absentă total în meciul cu CFR Cluj, pe care l-a pierdut cu 0-2, chiar la Giurgiu.

FCSB – Astra Giurgiu LIVE VIDEO. La fel ca CFR cu Viitorul, și FCSB are o cotă extrem de modestă cu Astra: 1,25-1,30. Elevii lui Mulțescu primesc un gigant 12, iar remiza e cotată la 4,90-5,10. O cotă sigură la acest meci poate fi cea de 1,40 pentru ”peste 1,5 goluri”.

FCSB (STEAUA) – ASTRA LIVE VIDEO ONLINE DIGI SPORT STREAMING TELEKOM SPORT LOOK TV: Astra a luat patru puncte din șase posibile în sezonul regulat 2017-2018, 1-1 în deplasare (Gnohere / Moise) şi 2-0 acasă, pe 26 noiembrie 2017 (Ioniţă II din penalty şi Abang). – Cea mai recentă confruntare directă a avut loc în turul play-off-ului, pe 16 aprilie, la Giurgiu. Echipa lui Nicolae Dică s-a impus la scor de neprezentare grație reușitelor semnate de Gnohere, Man și Pintilii. Doar primii doi se vor afla pe teren în această seară, Pintilii fiind suspendat.

La un punct în urma liderului CFR Cluj, roş-albaştrii îşi pun toate speranţele într-un scenariu favorabil înaintea ultimei etape din playoff. Trebuie să învingă Astra, iar Viitorul lui Hagi să nu piardă în Gruia!

„Nu suntem la mâna noastră și e normal să ne gândim că doar cu mult noroc am putea să câștigam titlu” a recunoscut căpitanul Florin Tănase la ultima conferință de presă. „Cât avem șanse, trebuie să credem în ele, dar important este să ne câștigăm meciul. Trebuie să ne gândim prima dată la jocul nostru și să-l tratăm foarte serios” a completat antrenorul Nicolae Dică.

FCSB (STEAUA) – ASTRA LIVE VIDEO ONLINE DIGI SPORT STREAMING TELEKOM SPORT LOOK TV: Trei ani au trecut de la ultimul titlu câştigat de FCSB în Liga 1. În stagiunea 2014/2015, cu Gâlcă antrenor și Nicolae Dică secund, roș-albaștrii au reușit tripla (campionat, Cupa României, Cupa Ligii). Succesul în Liga 1 a venit chiar în ultima etapă, una înaintea căreia FCSB se afla într-o situație similară. Oțelul Galați, echipă deja retrogradată la acea vreme, a învins cu 2-1 la Tg. Mureș în timp ce roș-albaștrii au remizat în Copou, punctul aducând trofeul pentru formația lui Gâlcă.

Un scenariu asemănător se poate repeta și în acest an. Dacă CFR pierde și FCSB face egal, cele două ajung la egalitate de puncte, 47 şi ar fi imposibil de departajat în funcţie de primele două criterii (nr. rotunjirea punctelor la intrarea în play-off – ambele au beneficiat de acest aspect – şi rezultatele directe în meciurile din play-off – 1-1 atât în Gruia cât și la București). S-ar putea ajunge la golveraj, acolo unde câștig de cauză ar avea echipa lui Nicolae Dică.