FCSB (Steaua) – CFR CLUJ: 1-1 şi Craiova arbitrează lupta la titlu. CLASAMENT LIGA 1 şi PROGRAM

FCSB şi CFR Cluj au remizat pentru a patra oară la rând cu acelaşi scor: 1-1. Rezultatul este perfect însă pentru roş-albaştri care rămân cu două puncte avans faţă de clujeni cu trei etape până la finalul sezonului. FCSB are 43 de puncte, iar CFR Cluj 41 de puncte. Etapa viitoare, echipa lui Dică joacă la Iaşi, în timp ce trupa lui Dan Petrescu întâlneşte Craiova în Gruia. 

RomaniaTV.net
29 apr. 2018, 07:57

FCSB și CFR Cluj au remizat, 1-1,  și lupta pentru titlul Ligii 1 se va da în ultimele 3 etape.  Echipa lui Nicolae Dică se menţine pe primul loc în clasament, având 43 de puncte, iar clujenii sunt în continuare pe 2, cu 41 de puncte.

Programul FCSB-ului până la final:
CSM Poli Iaşi – FCSB
CS U Craiova – FCSB
FCSB – Astra

Programul CFR-ului
CFR Cluj – CS U Craiova
Astra – CFR Cluj
CFR Cluj – Viitorul

Fundaşul Mario Camora a declarat, duminică seară, că echipa CFR Cluj a venit la Bucureşti pentru a câştiga meciul cu FCSB şi a reveni pe primul loc în Liga I, subliniind că este foarte dureros să fii egalat în finalul unei partide. 

„E foarte dureros să fii egalat în final. Echipa a făcut un meci foarte bun. Titlul se joacă, mai sunt trei meciuri, trebuie să avem încredere. Am fi meritat cele trei puncte. Nicio echipă nu este avantajată pe acest final de campionat. Păcat că am avut ghinion, am venit să plecăm din Bucureşti pe primul loc, dar nu s-a putut. Kovacs a arbitrat foarte bine. Trebuie să ţinem capul sus, să avem puţin de noroc, o să dăm totul pe teren şi la final vom vedea ce va fi”, a declarat Camora la Digisport.

FCSB (Steaua) – CFR CLUJ 1-1

Min. 90+1 – GOOOOL FCSB! Planic egalează dramatic, din pasa lui Alibec

Min. 76 – GOOOOOL CFR CLUJ! Djokovic prinde un şut fenomenal şi deschide scorul!

Min. 60: Lovitură liberă Budescu de la 16 m, în zid, şut slab Pintilii la reluare.

Unul dintre cele mai aşteptate momente ale partidei dintre FCSB şi CFR a fost reprezentat de întâlnirea dintre Dan Petrescu şi Mihai Stoica. Cei doi au uitat de prietenie în acest sezon şi au făcut totul pentru a câştiga campionatul.

Totuşi, înaintea marelui meci, cei doi s-au întâlnit! MM l-a aşteptat pe tunel şi cei doi s-au pupat. Ei şi-au adus aminte că au fost colegi la Urziceni şi au lăsat în urmă scandalurile din această stagiune.

FCSB CFR CLUJ 0-0 la pauză, niciun şut pe spaţiul porţii.

min. 24: Prima ocazie importantă a meciului. Budescu deviază spectaculos cu câlcâiul pentru Man, care trimite puțin pe lângă poarta apărată de Arlauskis.

min. 21: Budescu execută periculos o lovitură liberă din lateral. Vinicius se înalță, domină spațiul aerian din preajma porții clujene, și respinge fără probleme.

Min. 5 – Prima acţiune periculoasă şi pentru CFR Cluj. Şutul lui Camora este respins în corner

Echipele de start:

FCSB: Bălgrădean – R. Benzar, Găman, Planici, Momcilovici – Pintii, Filip – Man, Budescu, Fl. Tănase – Gnohere
Rezerve: Vlad, Nedelcu, Alibec, Morais, Fl. Coman, Ov. Popescu, Teixeira
Antrenor: Nicolae Dică

CFR Cluj: Arlauskis – Cr. Manea, Vinicius, Boli, Camora – Hoban, Djokovici, Culio – Deac, Țucudean, Omrani
Rezerve: Vâtcă, A. Mureșan, Luchin, M. Bordeianu, Al. Ioniță, Costache, Mailat
Antrenor: Dan Petrescu

Pe lângă miza punctelor există şi orgolii. Cele două tabere au purtat un adevărat război al declaraţiilor şi chiar s-a ajuns la comisii, fiecare cerând sancţionarea drastică a rivalei, Gigi Becali chiar dorind excluderea CFR-ului din campionat.v

După săptămâni întregi în care spiritele s-au inflamat din cauza declarațiilor venite din ambele părți, a venit și momentul adevărului la duelul care a ținut capul de afiș de-a lungul întregului sezon. 1-1 a fost scorul în precedentele 3 întâlniri din actuala stagiune, dar de această dată ucrurile sunt mai încinse ca niciodată, pentru că egalul nu mai mulțumește pe nimeni.

FCSB (Steaua) – CFR CLUJ LIVE VIDEO ONLINE 2018 STREAMING DIGI SPORT TELEKOM SPORT .”Ne aşteaptă o partidă foarte importantă. Aşteptam acest meci de când am semnat cu Steaua. Avem ca obiectiv câştigarea campionatului şi aşteptam să vină acest meci, în care să jucăm cu echipa de pe locul 2 în acest moment şi care se luptă pentru câştigarea campionatului. E un meci foarte important pentru noi şi trebuie să fim pregătiţi din toate punctele de vedere. Trebuie să facem un meci perfect ca să câştigăm toate cele trei puncte. Întâlnim o echipă foarte bună, cu jucători cu experienţă, cu un antrenor bun, care îşi organizează foarte bine echipa, sper să reuşim un joc bun şi să câştigăm. Nu au cum să vină cu ceva nou, ştiu foarte bine jocul lor, l-am citit de la primul meci şi nu au cu ce să ne surprindă. Cu siguranţă, nu se va decide mâine campioana, dar dacă reuşim să câştigăm, vom lua o opţiune foarte importantă pentru câştigarea campionatului. E cel mai important meci al sezonului. Nu am pregătit nimic special, cum am pregătit toate meciurile aşa l-am pregătit şi pe acesta, cu maximă seriozitate, cu multă muncă şi sper ca mâine seară să se vadă lucrul acesta. Doar Cristi Tănase are o entorsă la gleznă, în rest nu avem probleme. Ştiu primul 11. Ne dezavantajează puţin că am prins acest 1 mai şi foarte multă lume plecată la mare, la munte, dar mă aştept la 30-35.000 de fani”, a spus antrenorul FCSB-ului, Nicolae Dică.

FCSB (Steaua) – CFR CLUJ LIVE VIDEO ONLINE 2018 STREAMING DIGI SPORT TELEKOM SPORT Echipele probabile: 

FCSB: Bălgrădean – Benzar, Planic, Bălaşa, Momcilovic – Pintilii, Ov. Popescu (Filip) – Man, Budescu, Fl. Tănase – Alibec.

CFR: Arlauskis – Manea, Boli, Vinicius, Camora – Culio, Hoban, Bordeianu – Omrani, Ţucudean, Deac

„Dacă vom câştiga, vom deveni noi favoriţi la câştigarea campionatului. FCSB cred că are mai mult de un an de când nu a mai pierdut acasă. Suntem conştienţi de dificultatea acestui meci. Ei au prima şansă. Au doua puncte în faţă, joacă şi pe teren propriu. Nu-mi place să vorbesc la nervi. Cu echipa nu discut niciodată la nervi, pot să spun lucruri care deranjează pe toată lumea. Din cauză că sunt antrenor, trebuie să vorbesc după meci. E obligaţia mea, chiar dacă nu e un avantaj. Îmi doresc foarte mult să câştig”, a anunţat şi tehnicianul CFR-ului, Dan Petrescu.

FCSB (Steaua) – CFR CLUJ LIVE VIDEO ONLINE 2018 STREAMING DIGI SPORT TELEKOM SPORT CIFRE:

FCSB vs CFR Cluj în Liga 1: 49 jocuri – 20 victorii FCSB – 18 remize – 11 victorii CFR Cluj

Palmares cu FCSB gazdă: 24 jocuri – 13 victorii FCSB – 8 remize – 3 victorii CFR

Dan Petrescu vs FCSB în Liga 1: 14 jocuri – două victorii – 5 remize – 7 înfrângeri.

Nicolae Dică a luat campionatul şi-n tricoul CFR-ului în sezonul 2009-2010.

FCSB (Steaua) – CFR CLUJ LIVE VIDEO ONLINE 2018 STREAMING DIGI SPORT TELEKOM SPORT:Istvan Kovacs arbitrează finala campionatului 

Istvan Kovacs arbitrează finala campionatului FCSB – CFR Cluj. Centralul din Carei va fi ajutat de asistenţii Octavian Şovre (Satu Mare) şi Valentin Avram (Bucureşti). Rezervă de arbitru va fi Cătălin Popa (Piteşti), iar observatorul partidei a fost numit Augustus Constantin (Râmnicu Vâlcea).

Cele două cluburi ar fi vrut ca partida să fie oficiată de arbitri străini, dar CCA nu a ținut cont de acest lucru. Istvan Kovas este pe placul lui Gigi Becali. Latifundiarul din Pipera a explicat de ce îl acceptă pe centralul FIFA din Carei: ”Hațegan nu poate să conducă un astfel de meci. Feşnic am înţeles că nu vrea să arbitreze meciul, pentru că tatăl lui a lucrat la CFR. A depus o hârtie în acest sens. Și eu am auzit, dar l-aş fi acceptat pe Feșnic, pentru că-l consider un arbitru foarte bun. Și pe Istvan Kovacs la fel, chiar dacă e maghiar. E corect omul, nu vrea să-și pericliteze el cariera”.

În acest sezon, Istvan Kovacs a arbitrat de cinci ori pe FCSB și de trei ori pe CFR Cluj.

FCSB – CFR CLUJ LIVE VIDEO: Dan Petrescu, anunţ neaşteptat înainte de derby-ul campionatului

„Se spun multe lucruri la nervi, pe urmă eu le regret. În acest play-off a fost dezavantajată în 4 din 6 meciuri. Nu că au vrut, ci pentru că aşa a fost să fie. Cred că băieţii noştri ar merita mai mult respect, am fost foarte dezavantajaţi. Sper să greşească arbitrii şi în favoarea noastră. Nu ştiu la ce meci”, a spus Petrescu, potrivit sport.ro.

El a precizat că mai are contract cu CFR  Cluj şi ar vrea să rămână la gruparea clujeană. “Mai am contract, rămâne de văzut ce vor şi cei de aici. Sunt nişte clauze. Eu îmi doresc să rămân, sper să nu se mai întâmple nimic la meciul următor ca să fac iar declaraţii. Mereu se fac speculaţii, eu nu văd de unde atâta presiune, atâtea liste. Contractul meu e clar pe doi ani, obiectivul meu nu e titlul. Şi locul doi, şi locul trei nu sunt de neglijat. Echipa e aproape de Europa, e un pas înainte”.

Dan Petrescu este de părere că FCSB este favorită în partida de duminică, însă el îşi doreşte foarte mult victoria. “Dacă vom câştiga, vom deveni noi favoriţi la câştigarea campionatului. FCSB cred că are mai mult de un an de când nu a mai pierdut acasă. Suntem conştienţi de dificultatea acestui meci. Ei au prima şansă. Au doua puncte în faţă, joacă şi pe teren propriu. Nu-mi place să vorbesc la nervi. Cu echipa nu discut niciodată la nervi, pot să spun lucruri care deranjează pe toată lumea. Din cauză că sunt antrenor, trebuie să vorbesc după meci. E obligaţia mea, chiar dacă nu e un avantaj. Îmi doresc foarte mult să câştig”, a adăugat tehnicianul.

Meciul FCSB – CFR Cluj, contând pentru etapa a şaptea a play-off-ului Ligii I, va avea loc duminică, de la ora 20.45, pe Arena Naţională.

FCSB – CFR CLUJ ONLINE LIVE STREAM – VIDEO LIGA 1 Duelul din capitală este unul care poate fi decisiv pentru soarta titlului în România. Dacă FCSB se impune, trupa lui Dică pune 5 puncte între ea și CFR Cluj cu 3 etape înainte de finalul campionatului. În schimb, un „x2” ar face ca tensiunea să persiste și în finalul de sezon, având în vedere faptul că FCSB are un program infernal, cu deplasări la Craiova și la Iași.

FCSB – CFR CLUJ ONLINE LIVE STREAM – VIDEO LIGA 1 Cele două echipe sunt perfect egale în acest sezon. Toate cele 3 meciuri directe, două din sezonul regulat și unul din play-off, s-au încheiat la egalitate în FCSB și CFR: 1-1. Egalitate a fost și în ultimul meci din sezonul trecut: 0-0 la Cluj. Dacă remiza nu se va mai repeta și acum, campionatul se poate simplifica (cu victoria bucureștenilor) sau se poate complica.

FCSB – CFR CLUJ ONLINE LIVE STREAM – VIDEO LIGA 1 Trupele lui Dică și Dan Petrescu sunt singurele neînvinse în play-off. Meciul din această etapă se anunță a fi din nou extrem de închis, întrucât nimeni nu vrea să riște. FCSB are 2 puncte avans și e mulțumită cu o remiză, în timp ce Clujul ”Bursucului” știe că eșecul înseamnă un capăt de drum în lupta la titlu.

FCSB – CFR CLUJ ONLINE LIVE STREAM – VIDEO LIGA 1  Duelul poate fi urmărit live video online pe siteurile DigiSport sau Telekom Sport, duminică, de la ora 20:45.

FCSB (Steaua) – CFR CLUJ LIVE VIDEO ONLINE 2018 STREAMING DIGI SPORT TELEKOM SPORT: 17.000 de bilete vândute

Până sâmbătă dimineață s-au vândut 17.000 de bilete și bucureștenii speră ca numărul să crească până la peste 25.000, pentru o audiență cât mai numeroasă. De altfel, FCSB a publicat un videoclip prin intermediul căruia îi cheamă pe suporteri pe Arena Națională la meciul care ar putea decide în mare măsură campioana, cu 3 etape înainte de final.

„Vocea” celor de la FCSB a fost Junior Morais. „Vă aşteptăm cu mare drag la stadion pentru a ne încuraja să câştigăm, să facem un meci foarte bun, să luăm 3 puncte şi să mergem să luăm titlul”, a spus brazilianul, într-un scurt mesaj video. De asemenea, antrenorul Nicolae Dică şi restul jucătorilor din lot au făcut un apel către fani. „Te aştept la stadion”, a spus tehnicianul liderului la zi, completat de elevii săi, care au strigat în cor: „Hai, la meci!”.

Bucureștenii au fost vizitați în cantonamentul de la Berceni de finanțatorul „din acte”, Vasile Geambazi. A dezvăluit acest lucru căpitanul de la FCSB, Florin Tănase, care a precizat însă că roș-albaștrii nu au promis vreun bonus pentru un rezultat bun cu CFR-ul.

„Dacă vom pierde acest meci, ne va fi foarte greu să mai câştigăm titlul. Nu ar fi rău niciun egal pentru că am rămâne pe primul loc, dar jucăm acasă şi trebuie să încercăm să câştigăm”, a spus Florin Tănase, la conferința de presă de sâmbătă, care precedă derby-ul FCSB – CFR.

De partea cealaltă, clujenii vor avea un susținător-surpriză, în persoana lui Mihai Mincă. Îndepărtat la începutul sezonului de antrenorul Dan Petrescu, portarul de la FC Voluntari nu a uitat că vișiniii au vrut să îl dea afară pentru a-i face loc lui Giedrius Arlauskis.

Ciprian Deac, unul dintre liderii celor de la CFR, a punctat importanța unei victorii a ardelenilor la București, pentru a păstra șanse la câștigarea campionatului.

FCSB şi CFR Cluj este meciul în care s-ar putea decide titlul. Cu 4 etape rămase până la final, bucureştenii au un avans de două puncte şi CFR Cluj este obligată să câştige dacă vrea să spere la titlu. Însă în ultimele 4 întâlniri, de fiecare dată s-a terminat la egalitate. Ar fi un rezultat bun pentru Nicolae Dică. Însă în cazul în care va câştiga, FCSB va avea un avans de 5 puncte faţă de CFR, cu 3 etape înainte de final.

Ce avantaje are FCSB-ul
”Roş-albaştrii” se mândresc cu o serie impresionantă pe teren propriu. Ultima dată când au pierdut un meci ”acasă”, din campionat, a fost pe 16 octombrie 2016. Atunci, Gaz Metan reuşea supriza şi se impunea cu 1-0. De atunci, FCSB a mai jucat de 27 de ori pe teren propriu şi n-a mai pierdut niciodată.

LIVE VIDEO | FCSB – CFR Cluj, duminică, de la 20:45

În plus, CFR Cluj a dezvoltat un complex în faţa FCSB-ului. Din 2004, când a promovat, a reuşit să se impună de doar 3 ori în meciurile directe. CFR Cluj are o singură victorie pe terenul FCSB-ului, pe 22 septembrie 2016, când a învins cu 2-1.

CFR Cluj, în scădere de formă
”Feroviarii” au arătat ca o echipă foarte solidă, care pierde foarte greu. În prima partea a sezonului, CFR Cluj a făcut puţine cadouri. În iarnă s-a întărit considerabil şi drumul spre titlu părea mult mai accesibil. Însă CFR Cluj a avut o surprinzătoare cădere de formă în 2018. N-a pierdut niciunul dintre cele 10 meciuri jucate, dar a făcut 5 egaluri.

De altfel, în ultimele 5 meciuri are o singură victorie, 2-1 cu Viitorul, în urmă cu două etape. În rest, a pierdut puncte importante cu echipe precum CSM Poli Iaşi sau Astra.

LIVE VIDEO | FCSB – CFR Cluj. Duelul golgheterilor
FCSB şi CFR Cluj au cele mai eficiente cupluri de atacanţi din campionat. Gnohere şi Ţucudean conduc clasamentul golgheterilor, cu câte 14 goluri de fiecare. Aceştia sunt urmaţi de Budescu şi Ioniţă, care au marcat fiecare câte 11 goluri. Egalitate perfectă. Diferenţa este însă că Alex Ioniţă n-a devenit, încă, jucător de bază la CFR. Totuşi, Dan Petrescu l-ar putea folosi încă din primul minut, având în vedere determinare cu care Ioniţă a jucat de fiecare dată contra FCSB-ului.

Nicolae Dică mai are însă un avantaj. Pe lângă Budescu şi Gnohere, ”aripile” Florin Tănase şi Dennis Man înscriu şi ei destul de des. Ambii au marcat de câte 10 ori în acest campionat.

FCSB este favorită la casele de pariuri
Echipa lui Nicolae Dică a primit la victorie o cotă de 2.50, în timp ce CFR Cluj are 3.20. În caz de egalitate, cota este de 3.10. În ultimele 10 întâlniri directe, FCSB a câştigat de două ori, CFR Cluj tot de două ori şi de 6 ori s-a terminat la egalitate.

LIVE VIDEO | FCSB – CFR Cluj, duminică, de la 20:45

De obicei, în acest derby nu se marchează foarte multe. O singură dată s-au marcat cel puţin 3 goluri, în ultimele 10 meciuri directe. Este vorba despre singura victorie a CFR-ului pe terenul FCSB-ului, pe 22 septembrie 2016, când clujenii au câştigat cu 2-1. În rest, s-au marcat maximum două goluri.


”Dacă FCSB câştigă, va fi foarte greu să mai piardă acest campionat, pentru că vor fi 5 puncte… Greu de crezut că se mai pot încurca în două meciuri din 3. Dacă facem meci nul, vom rămâne cu şanse poate de 30 %. Dacă vom câştiga, poate vom deveni noi favoriţi, adică sigur vom deveni la câştigarea campionatului. Orice rezultat este posibil, suntem conştienţi că FCSB mai mult un an are de când nu a mai pierdut pe teren propriu”, Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj.


Programul FCSB-ului până la final:
CSM Poli Iaşi – FCSB
CS U Craiova – FCSB
FCSB – Astra

Programul CFR-ului
CFR Cluj – CS U Craiova
Astra – CFR Cluj
CFR Cluj – Viitorul