Dinamo riscă suspendarea terenului pentru 10 etape. Incidentele de la derby

Meciul FCSB - Dinamo 2-1, partidă pierdută de elevii lui Cosmin Contra pe Naţional Arena, a fost întreruptă în mai multe rânduri din cauza pătrunderii suporterilor dinamovişti pe teren. Atât în prima repriză, cât şi în partea a doua a meciului.

03 apr. 2017, 07:49
Dinamo riscă suspendarea terenului pentru 10 etape. Incidentele de la derby

Printre cei care au intrat pe teren se numără şi Elias Bucurică. Liderul galeriei dinamoviste a făcut acest gest în partea a doua a meciului, atunci când a fost scos de pe teren de mai mulţi stewarzi în timp ce făcea semne triumfătoare către cei rămaşi în peluză.

Potrivit martorilor, Bucurică nu a ieşit foarte şifonat din contactul cu forţele de ordine, ba mai mult, liderul suporterilor glumea pe seama întâmplării cu mai mulţi reprezentanţi ai Jandarmeriei. ”Stătea la bustul gol şi râdeau, nu era încătuşat, nu i se scria amendă. Altcineva ar fi fost băgat în dubă şi bătut, nu şi Bucurică”, au spus pentru ProSport martorii evenimentului.

Citeşte şi STEAUA-DINAMO 2-1: Reghecampf, ofertă fabuloasă. Primele reacţii după derby

Gestul iresponsabil al liderului de galerie o poate afecta serios pe Dinamo. Potrivit Regulamentului Disciplinar al Federaţiei Române de Fotbal, clubul finanţat de Ionuţ Negoiţă este total responsabil pentru comportamentul propriilor fani, iar sancţiunile sunt importante. În articolul 82 – Responsabilitatea pentru comportamentul spectatorilor, la punctul 2 se precizează faptul că: ”Clubul vizitator răspunde pentru comportarea neregulamentară a propriilor grupuri de suporteri şi, în funcţie de gravitatea faptelor, poate fi sancţionat în mod similar cu clubul gazdă şi/sau cu măsura interzicerii propriei galerii sau propriului grup de suporteri la jocurile disputate în deplasare sau pe teren neutru de la 1 la 10 jocuri”. Prin comportament neregulamentar, printre altele, se înţelege şi pătrunderea suporterilor pe terenul de joc.

Poreclit ”Împăratul” de cei pe care îi conduce în peluză, Elias Bucurică are o istorie lungă de confruntări cu forţele de ordine, dar şi cu suporterii rivalelor. Ultima dintre acestea a avut loc la Paris, în timpul Campionatului European din 2016, atunci când un grup din Peluza SUD Steaua l-a agresat fizic pe liderul PCH. În urma confruntării Bucurică a rămas întins pe asfalt în apropierea stadionului Parc des Princes. Răzbunarea dinamoviştilor a venit atunci după câteva ore. Un grup de circa 20 de suporteri dinamovişti a atacat un restaurant în care erau cinci membri ai Peluzei SUD, confruntarea violentă terminându-se fără victime.