Febra fără motiv şi oboseala, semnale ale cancerului

Un tip de cancer care afectează mai des bărbații este posibil să nu fie anunțat de niciun simptom sau să dea o serie de semnale care să necesite o ecografie abdominală, investigație care depistează prezența unei tumori.

RomaniaTV.net
17 mai 2018, 08:22
Febra fără motiv şi oboseala, semnale ale cancerului

Cancerul renal este de 2 ori mai frecvent la bărbați, vârsta medie de apariție a bolii fiind 62 de ani. Printre factori de risc ai acestei afecțiuni grave se numără: fumatul, hipertensiunea arterială, obezitatea, mediul toxic de lucru (metale grele, azbest) și unele mutații genetice.

Atunci când tumoarea este localizată doar local și nu există metastaze, se recurge la îndepărtarea unei părți sau a întregului rinichi. În stadiu avansat, tratamentul are ca scop controlul bolii și limitarea simptomelor.

Citeşte şi Cancerul de col uterin, al patrulea cel mai frecvent cancer în rândul femeilor

Temperatura ridicată

Creșterea temperaturii la peste 38 de grade Celsius în absența unor boli care să o justifice (cum sunt infecțiile respiratorii, de pildă) trebuie să fie un semnal de alarmă. Transpirațiile nocturne pot fi un semn de alarmă al cancerului renal în stadiu avansat.

Sângerările

Este unul dintre simptomele principale ale cancerului de rinichi. Prezența unei tumori la nivelul rinichilor permite trecerea sângelui în urină, din cauza perturbării funcției de filtrare. Este bine de știut că nu întotdeauna sângele din urină poate fi văzut cu ochiul liber, ci doar la examenul microscopic.

Lipsa apetitului culinar

Cancerul de rinichi, ca majoritatea altor forme de astfel de boală, induce modificări care au ca urmare pierderea poftei de mâmcare.

Citeşte şi Semnele pe care le dau toate tipurile de cancer. Mergi urgent la spital daca ai aşa ceva

Durerea de spate

Pe măsură ce o tumoare la rinichi se mărește, poate da dureri de spate, în partea de jos.

Somnolența

Simptome precum oboseala accentuată și paloarea sunt puse pe seama anemiei, prezentă la jumătate din pacienții cu cancer.

Află ce mineral, în exces, provoacă pietre la rinichi AICI.