Federaţia internațională de atletism (IAAF) menţine suspendarea Rusiei

Federația internațională de atletism (IAAF) a menținut suspendarea Rusiei, dictată din noiembrie 2015 din cauza unui dopaj instituționalizat, a anunțat duminică IAAF. Această decizie intervine cu câteva zile înaintea unei reuniuni cruciale a Comisiei executive a Comitetului Internațional Olimpic (5-7 decembrie la Lausanne), care urmează să decidă participarea Rusiei la JO de iarnă 2018 (9-25 februarie), potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
26 nov. 2017, 14:44
Federaţia internațională de atletism (IAAF) menţine suspendarea Rusiei

„Unele condiții au fost îndeplinite pentru reabilitarea Rusiei, însă alte criterii nu au fost, cum ar fi reabilitarea Agenției antidoping rusă în calitate de Agenție antidoping independentă și recunoașterea de către autoritățile ruse a concluziilor raportului McLaren și a unui dopaj instituit de cele mai înalte autorități din stat. Cât timp nu va fi recunoscut ceea ce s-a petrecut până acum, nu vom avea siguranța că lucrurile nu se vor mai petrece”, a declarat Rune Andersen, președintele Task Force, o comisie independentă înființată de IAAF pentru verificarea progreselor Rusiei în lupta antidoping.

Următoarea reuniune a Consiliului IAAF, care nu va avea loc înaintea Mondialelor indoor 2018 (1-4 martie la Birmingham), atleții ruși vor fi deci excluși de la această competiție, așa cum au fost excluși și de la JO 2016 și Mondialele 2017.

Atletismul rus este privat de competiții din noiembrie 2015. Unii atleți ruși au avut totuși posibilitatea să participe sub drapel neutru, în anumite condiții stricte. 19 dintre ei au participat astfel la ultimele Campionate Mondiale.