Felix Stroe, propunerea PSD pentru portofoliul de la Transporturi

Felix Stroe, preşedintele PSD Constanţa, este propunerea Partidului Social Democrat pentru preluarea portofoliului de la Transporturi, informează România TV. El îl va înlocui pe Răzvan Cuc, care şi-a anunţat demisia din funcţia de ministru al Transporturilor în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD de joi seară. 

RomaniaTV.net
13 oct. 2017, 11:36
Felix Stroe, propunerea PSD pentru portofoliul de la Transporturi

Comitetul Executiv Național al PSD a aprobat, vineri, în unanimitate, nominalizările pentru funcțiile de miniștri – Paul Stănescu la Ministerul Dezvoltării, Felix Stroe la Ministerul Transporturilor și Marius Nica la Fonduri Europene, a anunțat senatorul PSD Adrian Țuțuianu.

Cine este Felix Stroe, cel care îl va înlocui pe Răzvan Cuc la ministerul Transporturilor

Felix Stroe, în vârstă de 62 de ani, a preluat şefia PSD Constanţa în iunie 2015, iar din 2003 este directorul RAJA Constanţa, cel mai mare operator regional de ape menajere. 

Felix Stroe s-a născut pe data de 25 decembrie 1955 în localitatea Valea Teancului din Buzău. După ce a absolvit Liceul B.P. Haşdeu din Buzău, a urmat cursurile Academiei Navale Mircea cel Bătrân Constanţa, pe care a absolvit-o ca şef de promoţie. Studiile şi le-a completat cu Academia de Înalte Studii Militare Bucureşti, Facultatea de comandă şi stat major.

Între anii 1878 – 1991 a fost ofiţer activ în cadrul Marinei Militare, din care cinci ani comandant de nave de război. Între 2000 şi 2003 a deţinut funcţia de viceprimar al oraşului Constanţa. Din 2003 este directorul general al SC RAJA SA. De asemenea, el este si presedintele Patronatului Roman al Apei si primvicepresedinte in Asociatia Romana a Apei. Din 2008, Stroe a devenit membru cu drept de vot si in asociatia Mondiala, cu sediul la Londra.

PSD-istul Felix Stroe are afaceri şi în mediul privat. Alături de omul de afaceri Ion Dumitrache, Stroe controlează compania 2X1 Holding Cap Midia Shipyard SA, un șantier naval în localitatea Năvodari unde sunt reparate și navele Forțelor Năvale Române.

Din anul 2010, este cetăţean de onoare al oraşului Constanţa, iar din anul 2011 figurează ca fiind cetăţean de onoare şi al Municipiului Comrat din Republica Moldova, acolo unde compania RAJA SRL ar fi distribuitor de apă. 

Este căsătorit şi are doi copii: Elena şi Cosmin.

CITEŞTE ŞI Paul Stănescu, vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale în locul demisionarei Sevil Shhaideh


Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat joi seară, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD în cadrul căruia şi-a anunţat demisia din funcţia de ministru, că le mulţumeşte colegilor pentru susţinere şi că nu vrea să comenteze mai mult.

„Am luat decizia, mi-am menţinut decizia şi în cadrul CExN-ului. Mulţumesc tuturor colegilor pentru susţinere, dar asta e decizia pe care am luat-o (…) Asta este decizia pe care am luat-o şi nu mai comentez”, a declarat Răzvan Cuc la finalul şedinţei de Comitet Executiv Naţional al PSD.

Liviu Dragnea a precizat că Răzvan Cuc a avut o susţinere serioasă în cadrul Comitetului Executiv Naţional şi l-a prezentat pe acesta ca fiind un tânăr capabil. 

„Sunt lucuri pe care le-a făcut, dar nu le-a comunicat. Dacă Răzvan Cuc ar fi găsit ministerul aşa cum îl va găsi noul ministru al Transporturilor, roata se învârtea altfel. Pentru faptul că nu a putut să comunice şi să comunice că nu din vina lui au apărut întârzieri, şi-a asumat el şi şi-a prezentat demisia”, a spus Dragnea, la finalul şedinţei CEx.