Feluri în care să-ţi păstrezi creierul în formă maximă

Cu toţii avem momente în care uităm unde ne-am pus ochelarii sau uităm cu desăvârşire numele unui anume prieten. Şi în ciuda tuturor momentelor de "blanc" vestea bună este aceea că putem lua măsuri, astfel încât creierul nostru să nu îmbătrânească dierct proporţional cu vârsta biologică.

28 iul. 2014, 20:03
Feluri în care să-ţi păstrezi creierul în formă maximă

Cercetarile arata ca ne putem mentine creierul in forma maxima cu o dieta corespunzatoare si antrenandu-ne functiile cognitive la modul potrivit. Iata cateva sfaturi pe care specialistii in domeniu prezentati de prevention.com ni le propun:

1. Consuma macar o data pe saptamana peste la masa (pranz sau cina)

„S-a constatat ca persoanele care mananca peste in mod regulat au cu 60% mai putine sanse sa faca Alzheimer” – explica dr Martha Clare Morris. „De vina” este celebrul acid gras Omega3, pe care-l gasim in cantitatile cele mai mari in pestii de ape reci, precum somonul, tonul si codul. Dr Morris a descoperit ca acel consum regulat de peste si fructe de mare scade cu 10% anual sansele imbatranirii creierului (cu alte cuvinte, am „intoarce” ceasul cam cu 3-4 ani in fiecare an).

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro

Citeşte şi Ce efect are fumatul asupra creierului? Un nou studiu dă toate teoriile peste cap