Femei în CHINURI. Cum se suferea de dragul frumuseţii pe vremea bunicilor FOTO

Injecţiile cu botox, silicoanele şi alte tipuri de implanturi sunt specifice timpurilor noastre, însă fiecare epocă a avut specificul ei, în care femeile şi-au chinuit corpul la propriu, pentru a arăta cât mai bine şi a-i impresiona pe bărbaţi. Unele fotografii din perioada interbelică sunt de-a dreptul terifiante.

16 sept. 2014, 15:26

Aparatul pentru ștergerea pistruilor

„Înghețarea” pistruilor cu gheață carbonică era unul dintre tratamentele faciale la modă în anii 1930. În timpul tratamentului, pacientei îi erau acoperiți ochii cu ajutorul unui sistem mecanic, nările îi erau astupate, iar respirația se efectua prin intermediul unui tub.

Aparatul pentru făcut gropițe

Conceput în anul 1936, aparatul – format din doua arcuri care apăsau obrajii prin intermediul unor protuberanțe – promitea să furnizeze „gropițe în obraji la comandă” celor care îl purtau în timpul somnului.

Aparatul pentru încrețirea părului

În anii 1940, pentru a avea o coafură „în tendințe”, femeile petreceau ore în șir cu părul prins într-o mulțime de încălzitoare, atașate fiecărui onduleu în parte.

Aparatul pentru eliminarea punctelor negre

Un aparat popular în cadrul saloanelor de înfrumusețare din anii 1930: un sistem de mici ventuze din sticlă conectate, prin intermediul unor cabluri, la o pompă de vid.

 Aparatul pentru bujori în obrăjori

În anii 1940, Boneta Glamour promitea o roșeață sănătoasă în obraji, asemeni celei căpătate în timpul unei plimbări pe munte. Și cum se obținea acest lucru? Scăzând presiunea atmosferică din jurul capului.