Femei şi copii care voiau să se alăture Statului Islamic au fost arestaţi în Turcia

Șaisprezece indonezieni, în majoritatea femei și copii, au fost arestați în Turcia, de unde intenționau să ajungă în Siria, pentru a se alătura grupării Statul Islamic (SI), informează AFP, citată de Agerpres.

13 mart. 2015, 09:51
Femei şi copii care voiau să se alăture Statului Islamic au fost arestaţi în Turcia

Cei unsprezece copii, patru femei și un bărbat au fost interpelați la Gaziantep, oraș din Turcia la frontiera siriană, a declarat joi seara ministrul indonezian al securității, Tejdo Edhy Purdijatno, fără a preciza când au fost arestați aceștia.

‘Vom continua investigațiile, însă ceea ce este clar e faptul că ei (persoanele arestate) intenționau să se alăture SI’ în Siria, pentru a duce o viață ‘conform principiilor legilor islamice Sharia’, a adăugat ministrul.

Citeşte şi Cine este „White jihadi”, adolescentul care s-a alăturat grupării Statul Islamic

Grupare ultraradicală, SI deține controlul asupra unor vaste teritorii din Siria și Irak, unde o coaliție internațională condusă de SUA desfășoară zilnic lovituri aeriene asupra pozițiilor jihadiste, potrivit Agerpres.

Declarațiile ministrului intervin într-un moment în care autoritățile indoneziene au dezvăluit recent că nu au nicio veste despre un alt grup de 16 indonezieni, care s-au dus luna trecută ca turiști în Turcia. Aceștia sunt suspectați că ar fi încercat să ajungă în Siria.

Peste 500 de cetățeni ai Indoneziei, țara cu cel mai mare număr de musulmani din lume, au ajuns în Siria și Irak pentru a combate în rândurile SI, potrivit autorităților acestui arhipelag din Asia de Sud-Est.